Србија

ЂОРЂЕВИЋ ЗАТРЕСАО СРБИЈУ: Ево шта је Вучић потписао у Бриселу

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић оценио је споразум о регистарским ознакама који је јуче постигнут у Бриселу као „неприхватљив са становишта Устава Србије, Резолуције 1244, али и живота Срба на Косову и Метохији“.

Према његовим речима, несхватљиво је како је било ко пристао на покривање грба Србије
налепницама, посебно јер се „пре само две недеље славио Дан заставе“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да је Београд од чврстог става да се уопште неће преговарати док се РОСУ не повуче са севера Косова, за само седам дана дошао до прихватања свих услова Албанаца.

„Честитам Александру Вучићу на чврстини ставова и Петру Петковићу на озбиљном преговарачком подухвату, заиста је уметност за седам дана пристати на све што Приштина затражи“, иронично каже Ђорђевић.

Он сматра да је Приштина овим потезом практично успоставила реципроцитет у вези регистарских таблица.

„Курти је постигао шта је хтео. Џабе се Вучић хвали победом у српским таблоидима, када серади о још једном попуштању Србије“, каже Ђорђевић.

Према његовим речима, другачији исход није ни очекиван: „СНС је већ предао Албанцима правосуђе, тужилаштво, полицију, енергетику, телекомуникације, њихова Српска листа учествује у тзв. косовској скупштини и влади, што би онда правили проблем око таблица.“

Председник покрета Ослобођење упитао је шта ће се надаље дешавати са возилима косовских Срба, будући да споразум регулише само возила из централне Србије.

„Под кринком овог споразума и велике Вучићеве победе, плашим се да ће у наредних неколико месеци сви Срби из покрајине изгубити своје КМ и остале таблице. То ће бити још један губитак присуства Србије на Косову и Метохији“, истиче Млађан Ђорђевић.

Извор: SRBIN.info