Србија

Добра вест! СУЖЕН КРУГ ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА УБИСТВО ПОРОДИЦЕ ЂОКИЋ! Три врсте доказа га откривају, следи његово хапшење

Породица Ђокић, Горан, Гордана и Лидија, отети су и брутално убијени у недељу 26. септембра нешто после поноћи.

Полиција је успела да на месту паљења тела трочлане породице Ђокић – Горана, Гордане и Лидије узме три врсте доказа који се тренутно вештаче. Како се сазнаје, ради се и о физичким, биолошким и трасолошким доказима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако су инспектори за ових 18 дана колико је прошло од злочина сузили круг осумњичених, његово хапшење уследиће након завршених вештачења.

– Тела су била прекривена лишћем, грањем и летвама. На њима је било ДНК-а трагова. Сада се сваки детаљ вештачи и због истраге полиција не излази са више детаља – објашњава извор.

Како се сазнаје, истражитељи су успели да узме отиске стопала, али и од гума од аутомобила. На руку им је ишло и суво време које је било на дан када су нађена тела Ђокића и два три дана касније.

– Убица или више њих није могао да не остави неколико трагова. Док је бацао грање и летве није користио рукавице. Такође, биће познато којим се возилом удаљио након злочина јер су нађени трагови аутомобилских гума. Све се вештачи, а у околини Алексинца и Ниша није нађен ниједан запаљен аутомобил што потврђује и то је убица или више њих верују да је злочин изведен савршено – додаје извор близак истрази.

Према речима извора, полиција и не излази са више детаља јер би и најмањи могао да поквари истрагу и убица остане без казне. Сви ДНК-а трагови се вештаче и биће упређени са онима који се налазе у бази.

Према речима адвоката Томе Филе, убицу треба тражити међу Ђокићевим најближима. Било да је реч о родбини или сарадницима. Он је такође рекао да полиција озбиљно ради на овом случају да су са места где су запљена тела, али и тако где је нађен аутомобил узели све могуће доказе који могу користити на расветљавању овако великог злочина.

– Горан је повезао убицу, али у злочину су учествовале најмање две особе. Овако нешто се дуго планирало и физички није могао да уради један човек. Верујем да је полиција успела да узме неколико доказа који ће довести до хапшења убица. И даље тврдим да пиштољ није бачен јер да јесте до сада би био пронађен – рекао је Фила.

Аутомобил

– Он што би за истрагу могло да буде значајно јесте и аутомобил црвене боје који је у недељу виђен у Моравцу. Тај ауто не припада никоме од мештана, па постоји могућност да су нападачи користили управо ово возило. Прегледа се видео-материјал, и то не само од 26. септембра него и од претходних, али и наредних дана. Камере су кобне ноћи снимиле аутомобил „пасат“ којим су Горан, Гордана и Лидија око поноћи кренули ка свом стану у Алексинцу, али тамо никада нису стигли. Њих је највероватније неко пресрео у Моравцу и натерао их да се одвезу у њиве, где су нађени мртви и спаљени – каже извор упознат са истрагом и додаје да се тренутно ради на утврђивању чињеница везаних за поменути ауто.

Обдукација Горана, Гордане и Лидије Ђокић, незванично, показала је да су убијени из ватреног оружја. Како би изгорели до непрепознатљивости њихова тела натопљена су горивом. Полиција још утврђује – мотив злочина, место убиства, шта је телефонима жртава, ко је убица и шта је у сефу власника мењачнице.

Мајка

Горанова мајка полицији, али и новинарима је испричала да верује да је мотив напада само новац. Сви су знали да Ђокић због болова у нози није могао сваки дан да иде у банку, па је новац носио са собом.

Због тог сазнања три пута је нападан. Међутим, четврти пут убица је злочин до ситних детаља испланирао, али инспектори још не могу званично да тврде да ли је у питању корстољубље или освета.

Цвеће

Пред вратима мењачнице у Алексинцу, остављена су три букета цвећа као и једна бела ружа, вероватно, у знак спомена на Лидију, најтрагичнију жртву страшног злочина, чије је тело спаљено до непрепознатљивости.

Хронологија злочина

26. септембра – отети и убијени Ђокићи
28. септембра – рођаци пријавлљу нестанак трочлане породице
2. октобара – нађена тела Ђокића и њихов аутомобил
7. октобра – сахрањени Ђокићи

Подсетимо, породица Ђокић, Горан, Гордана и Лидија, отети су и брутално убијени у недељу 26. септембра нешто после поноћи. Њихови рођаци два дана касније приметили су да их нема, да су им телефони недоступни и да им је породична мењачница затворена, а стан закључан, те су њихов нестанак пријавили полицији. Полиција је у уторак кренула у опсежну потрагу за несталом породицом која је трајала све до суботе ујутру када је најпре, у атару села Тешица пронађен њихов запаљен аутомобил, а онда, десетак километара даље, на неприступачном терену и атару села Моравац, одакле су Ђокићи кобне вечери кренули, пронађена су њихова спаљена тела. Према незваничним информацијама, Горан и Лидија су убијени са по најмање једним хицем у главу, док је Гордана убијена са два хица – у груди и главу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало/ Блиц