Србија

ДОБРА ВЕСТ ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ! Министар најавио: У ПОНЕДЕЉАК ЛЕЖЕ НОВАЦ, на рачунима 100, па још 100 евра!

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да се за субвенције за прелазак на нови модел фискализације пријавило 15.600 пореских обвезника

Додао је да ће исплата за њих почети у понедељак.
Он је након потписивања уговора са добитницом стана у наградној игри Узми рачун и победи Аном Рмуш рекао да се неће чекати да истекне рок за пријављивање, већ да ће се обвезницима који се пријаве новац исплаћивати недељно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мали је навео да ће у суботу бити последње извлачење добитника у наградној игри, а да ће се касније видети да ли ће због новог модела фискализације бити уведена дигитална наградна игра.

Буди еФискализован

Нови модел фискализације подразумева коришћење електронског фискалног уређаја, путем којег ће обвезник фискализације у тренутку промета на мало, укључујући и примљени аванс за будући промет на мало, издавати фискални рачун са QР кодом.

Период преласка на нови систем траје од 1. новембра 2021. године до 30. априла 2022. године.

Од 1. октобра порески обвезници путем портала еПорези могу да пријављују пословни простор и пословне просторије у којима обављају делатност, за које је неопходно поседовање фискалног уређаја.

Такође, од 15. октобра до краја јануара 2022. године преко сајта Пореске управе, сваки порески обвезник може да се пријави за субвенцију Владе Србије – 100 евра по продајном месту и 100 евра по фискалном уређају, при чему ће они који нису у систему ПДВ-а добити за 20 одсто већу субвенцију за касе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс