Свет

Донели су одлуку! ОБУСТАВЉА СЕ ПРИМЕНА ОВЕ ВАКЦИНЕ!

Фото: Pixabay.com

Данска је после Шведске данас саопштила да ће привремено обуставити употребу Модерна вакцине против короне код млађих особа након што су се појавили извештаји о могућим споредним ефектима

Данска наводи да ће и даље користити вакцине произвођача Фајзер и БајонТек као главну опцију за особе старе између 12 и 17 година, али да је одлучила да за сада обустави примену вакцине Модерна код млађих од 18 година као меру предострожности, пренео је Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прелиминарни подаци показују да постоји сумња на повећани ризик од упале срчаног мишића након примене Модерне – навеле су у саопштењу данске здравствене службе.

Службе су се позвали на податке из једне нордијске студије која још није објављена, а која ће тек бити послата Европској агенцији за лекове на даљу процену.

Како Ројтерс наводи, очекује се да финални закључци те студије буду објављени у року од месец дана.

Претходно је и Шведска саопштила да ће привремено обуставити употребу вакцине компаније Модерна код особа рођених 1991. године и касније, након што су пријављене могуће ретке нуспојаве, као што су упала срчаног мишића и болест срчане марамице.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Информер.рс/Танјуг