Србија

ДР РАДОВАНОВИЋ: У ванредном стању министар може да нареди ОБАВЕЗНУ ВАКЦИНАЦИЈУ, што је неопходно

Епидемиолог Зоран Радовановић изјавио је да је неопходно увести обавезну вакцинацију против коронавируса за раднике у здравству, просвети, полицији и за оне који раде у јавним службама.

– Иако су се политичари изговарали да је обавезна вакцинација противуставна, што није тачно, заборављамо на чињеницу да се ми и даље законски налазимо у ванредном стању. То министру здравља даје огромна овлашћења, па и то да нареди обавезну имунизацију – казао је Радовановић за лист Политика.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Радовановић је рекао да је Кризни штаб у „зимском сну“, иако се знало да на јесен следи пети талас коронавируса.

– Овај наш апел је заправо и помоћ њима да се тргну из тог сна и предузму нешто јер је нечињење у току епидемије кривично дело – нагласио је он.

Говорећи о ковид пропусницама, Радовановић је навео да се с њиховим увођењем закаснило јер је сада велики интензитет заражавања.

– До пре два дана уверавали су нас како су сви они (у Кризном штабу) једнодушни, да бисмо тек сада чули да су ипак предлагали увођење ковид пропусница иако нису тако говорили јавно – истакао је он.

Радовановић је оценио да је изостало озбиљно информисање грађана о важности вакцинације, а да се на телевизијама са националном покривеношћу може чути „да се коронавирус лечи пробиотиком“.

Извор: Блиц