Србија

ДР ШЕКЛЕР ПОБЕСНЕО У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ! „Да вам дам две, три црвене да се вакцинишете?!“

Вирусолог др Миланко Шеклер прокоментарисао је заседање Кризног штаба и актуелну епидемиолошку ситуацију.

– Баш је ексклузивна вест да се медицински део сложио да је вакцинација важна. То знамо сви. Није ово напад на Кризни штаб, они се муче и раде. У Србији је незнање надмоћ. Не разумем ни колеге из медицинског дела Кризног штаба, изашао бих из њега. Толико се пута деси да нешто бране и онда не буде тако – казао је Шеклер за ТВ Прва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Понижавајуће је да сви они имају једно мишљење. Какав економски део кризног штаба, он треба да обезбеди потпору да се спроведе оно што мора. Вакцинација је. Да вам поделим две-три црвене да се вакцинишете? Па може, али за неке људе – казао је он и навео да морају да се уведе палета других мера.

Он је указао да предузећа које се баве телекомуникацијама, нпр. да деле бесплатне телефоне за младе који би се вакцинисали.

– Зар је то толико компликовано? Цео свет измишља мере да би стимулисали вакцинисање. Шта је фалило да вакцинисани сваке недеље имају лутрију на којој би они могли да освоје пет милиона динара? – навео је Шеклер.

– Да ли су Швеђани и Данци идиоти? Заборављају да кажу да је вакцинисано преко 80 одсто људи. Карактер људи је врло важан. Говорио сам да вакцина буде 200 евра, а да се само вакцинишу војска и полиција бесплатно – навео је он и објаснио да би сукцесивно друге структуре тражиле да буду део повлашћене групе и проценат имунизације би затим био већи.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com