Србија

Џонић је више пута мењао исказ и понашање, а једна реченица саблазнула је чак и искусне инспекторе

Фото: Facebook
Фото: Фејсбук принтскрин

Горан Џонић (59), који је осумњичен да је брутално, хицима из пиштоља, убио свог брата Горана Ђокића, његову супругу Гордану и ћерку Лидију, на све начина кривицу покушава да свали на друге – своје синове и два брата из Алексинца, од раније позната полицији. Међутим, сви до сада откривени докази у овом случају, са злочином повезују само најстаријег Џонића.

Мистерија отмице, а потом и убиства трочлане породице Ђокић из Алексинца и даље траје. Иако је ухапшено пет особа које се повезују са овим злочином и трага се за још једним мушкарцем, Деспотом П. ког је, такође, са убиством повезао Горан Џонић на саслушању, мозаик злочина још није у потпуности склопљен. Забуну у цео случај већ данима уноси сам осумњичени који је на саслушању за злочин оптужио Костантина и Костадина Милошевића, у Алексинцу познатије као браћа Јојкић. Иако је на саслушању рекао да су га они искористили да несвесно намами свог брата Горана у атар села Моравац да би „им помогао да обаве нешто са њим“, оно што је до сада познато је да сви пронађени докази са злочином повезују само Горана Џонића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Џонићев ДНК пронађен је на новцу који је пронађен закопан у дворишту његовог сина, војника, Стефана Џонића, на граници села Моравац и Тешице. На овој локацији пронађено је 43.000 евра (у разним валутама), од чега је део пронађен закопан у плиткој рупи у дворишту, а део у кући, сакривен у усисивачу. На новчаницама је пронађен Џонићев ДНК. Он је, међутим, на саслушању покушао да оправда овај доказ, тврдио је да су га након убиства Ђокића, браћа Јојкић натерала да додирне новац, како би на њему остао његов ДНК траг.

– Ћелави Јојке је сео поред мене и извадио новац, а кесе бацио напред брату. Новац је био у дуплим кесама, а део новца је дао и мени. Упаковане штосове ћелави је давао мени, а ја, како ми је наредио, његовом брату на месту сувозача. Хтео је да моји трагови остану на новцу. Платнену торбу није истресао, већ је извадио новчанице. На дну је био пиштољ на буренце и испод је била једна коверта са ознаком вестерн јуниона – испричао је Џонић.

ПИШТОЉ

Полиција је након хапшења Џонића пронашла и пиштољ из ког је породица Ђокић убијена. У питању је пиштољ Горана Џонића за који је на саслушању сам рекао да га је кобне ноћи имао са собом. Међутим, он је тврдио да су му баш Јојкићи тражили да га понесе када су ишли да се нађу са Ђокићима, које је он намамио на састанак, али је тврдио да није знао за шта ће му оружје?! Он тврди да је видео и чуо када је један од Јојкића убио његовог брата, снајку и братаницу, а да му је након злочина Јојкић вратио пиштољ!

Навео је да је намеравао да баци у воду пиштољ који му је Јојке вратио после убиства, али да му је он наредио да га врати на место где је био и раније.

– Јојке је отворио врата Ђокићевих кола и сео на задње седиште. Имао је у руци пиштољ и наредио је и мени да уђем у ауто. Сео сам поред Јојкета иза Горана. Он је био у средини, а иза сувозача Гордана. Јојке је уперио пиштољ у Горана, Гордана је почела да вришти. Јојке јој је рекао: „Смири се или ћу ти просути мозак“, а Горану: „Вози право према њивама“. После неколико метара хода чуо сам пуцањ и окренуо сам се. Видео сам Горанову главу на стаклу. Схватио сам да је убијен. Желео сам да побегнем , али ми ноге нису дале. Чуо сам још три пуцња и сео у црвена кола позади. На месту сувозача је био други Јојке, препознао сам га јер личи на брата – испричао је на саслушању Горан Џонић.

Оружје је пронађено у његовом дому! У питању је пиштољ за који није имао дозволу.

Још један веома важан траг који са злочином директно увезује Горана Џонића је пригушивач на пиштољу који је коришћен током ликвидације породице Ђокић. Како смо ексклузивно сазнали овај пригушивач направио је један мајстор по Џонићевој поруџбини! Мајстор се полицији сам пријавио када је видео вест да је Џонић ухапшен и рекао је да му је Горан направу тражио пре неких месец и по дана, али да му је рекао да је у питању део за пољопривредну машину, дао му нацрт и објаснио му како направа треба да изгледа. Мајстор је полицији испричао да није знао да је направио пригушивач све док Џонић није ухапшен, а он на интернету тражио да види шта је то што је за њега направио!

ЖУТИ СКУТЕР

Полиција је током истраге утврдила да је Џонић кобне вечери, када је породица Ђокић пресретнута док се враћала из Моравца ка Алексинцу, брату Горану рекао да му се скутер покварио и да му треба помоћ. Не слутећи да упада право у замку Горан је кренуо ка свом брату. Управо тај жути скутер пронађен је код Џонића.

СНИМЉЕН СА КОФОМ ГОРИВА

Како „Блиц“ сазнаје, на дан када је убијена породица Ђокић Горан Џонић је снимљен како на локалној пумпи у канту сипа већу количину горива и односи је. Ово можда не би било ништа необично да Ђокићи исте вечери нису убијени, а њихова тела и аутомобил потом запаљени!

НА САХРАНИ РИДАО, КОД КУЋЕ СЕ ПОНАШАО НОРМАЛНО

Горан Џонић добро је знао да ће полиција присуствовати сахрани убијене породице, с обзиром да је то било најављено у медијима и да су сви подаци из истраге указивали на то да је убица или учесник у злочину неко ко је из Моравца или околине. Џонић је дошао на сахрану Ђокића, али се, иако је један од најближих чланова породице, држао у задњим редовима, склањао се иза попова. Сведоци су рекли да је ридао, плакао, „чупао своју косу“ и упорно гласно понављао: „Ко је могао ово да уради?!“ С друге стране, пак, током испитивања, полиција је сазнала да се Џонић за сво то време код своје куће понашао потпуно другачије – био је смирен, о Ђокићима није пуно причао, нити плакао и патио када је откривено да су брутално убијени.

МЕЊАЊЕ ИСКАЗА

Да је Џонић на неки начин дефитивно повезан са злочином, полицајцима је било јасно и када су га испитивали а он је више пута мењао исказе. Како сазнајемо, Горан је више пута мењао свој исказ и своје понашање.

У првом тренутку, када је у дворишту Стефана Џонића, на питање да ли су његови синови способни да почине тај злочин Џонић је „ладно“ рекао да „можда и јесу“. И полицајци су тада остали шокирани да је Џонић ладно са злочином повезао своје рођене синове.

Његови синови, један ватрогасац, а други војник, имају алибије за кобну ноћ када је породица Ђокић намамљена и убијена. Алибије, за сада имају и браћа Јојкић, које Џонић оптужује за извршење злочина.

Извор: Блиц