Србија

ГВОЗДЕНА ДИСЦИПЛИНА КОШТАЛА ЂОКИЋЕ ЖИВОТА?! Горану сваки корак био испланиран што је суровим убицама само олакшало посао!

Горан Ђокић (57), власник мењачнице који је убијен пре две недеље са супругом Горданом (56) и ћерком Лидијом (25), живео је готово војничким стилом живота, те су због тога убице могле лако да га прате и знају унапред куда ће се и у које време кретати!

Да подсетимо, Ђокићима се сваки траг изгубио иза поноћи 26. септембра, када су из села Моравац, у коме су тог дана спремали зимницу са Горановом мајком, кренули ка стану у Алексинцу. Рођаци су нестанак пријавили 28. септембра, а потрага је окончана 2. октобра, када је најпре у селу Тешица пронађен запаљен ауто „пасат“ којим су кренули, а потом у јами код Моравца запаљена тела Ђокића, покривена лишћем, грањем и смећем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Навике

– Истражитељи су досад разговарали са бројним пријатељима и познаницима убијеног власника мењачнице и почели су да склапају мозаик о његовим навикама и кретањима. Занимљиво је да су утврдили да је он готово сваке недеље имао идентичан план – открива извор Курира и наставља: – Сваке недеље је у одређено време посећивао мајку, а исто то се односило и на одласке на оближњи извор са балонима за воду, које је пунио и носио кући – каже наш саговорник, и подсећа да су након проналаска изгорелог „пасата“ поред пута откривени управо ти канистери за воду, које је убица највероватније избацио јер су му сметали.

Мистерија телефона

Мобилни телефони Горана и Лидије Ђокић искључени су у истој секунди, око три сата иза поноћи, када су већ, како се верује, били мртви. – Телефони нису пронађени још увек, има индиција да су остали у „пасату“ и да су спаљени са њим, али и да су изгорели заједно са телима. Међутим, полиција не искључује опцију да су они бачени у реку Мораву, која се налази у непосредној близини места на коме је уништен и аутомобил – открива наш извор из истраге: – Инспектори, али и различити тимови МУП не одустају од потраге за телефонима, па су они, наводно, тражени и у реци у време када је вршена потрага за оружјем – додао је саговорник Курира.

Управо та доследност у поштовању распореда коштала је Ђокиће главе, сумњају истражитељи.

– Њега је било изузетно лако пратити јер није мењао путању, сваки корак му је био испланиран, а на одређеним местима је морао бити у тачно време. Вероватно је све то олакшало убицама ковање плана о ликвидацији целе породице – објашњава саговорник Курира:

– Иза убиства Ђокића морала је да стоји цела група са тачно одређеним улогама, а полиција верује да је са њима повезан и неко близак породици. Улоге су тачно биле подељене, знало се ко прати, ко их отима и убија, али и ко чисти трагове.

Бивши начелник: Испитати ћеркино окружење

Жарко Поповић Поп, некадашњи шеф Одељења за крвне и сексуалне деликте, гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк, рекао је да истражитељи треба да испитају и окружење Лидије Ђокић. – Требало би посветити пажњу и Лидији, исто колико и Горану. Можда се она некоме похвалила нечим, треба испитати све аспекте њеног живота – рекао је Поповић.

Мотив

Мотив још увек није тачно утврђен, али се појачавају сумње да иза гашења целе породице стоји неко ко им је највероватније дуговао новац.

– Наводно, Горан је у сваком моменту имао новац код себе и позајмљивао је људима, малтене истог момента када би га и питали. Полиција током претреса његовог стана и локала, међутим, није пронашла никакву свеску дужника – тврди извор.

Извор: Курир.рс/ Екипа Курира