Србија

ХИТНА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Бачена бомба у двориште познатог бизнисмена

Бомба кашикара бачена је ноћас, пар минута пре поноћи, у двориште познатих млекара, породице Прерадовић из Свилојева, код Апатина.

У кући поред стамбеног дела се налази и пословни простор млекаре. Само пуком случајношћу није било страдалих или повређених, а причињена материјална штета, по првим проценама Прерадовића, износи око 7.000 евра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Починилац је, након извршеног кривичног дела, аутомобилом побегао у правцу Апатина. Постоје сведоци који су полицији дали опис и починиоца и возила којим се удаљио. Истрага је у току.

Непосредно, пред овај напад, син власника млекаре, Влатко Прерадовић увезао је камион цистерну пун млека у двориште, затворио капију и, на тренутак, ушао у кућу, те је, пуком случајношћу, остао неповређен.

– Бомба је бачена са улице, преко капије и пала је директно у сандук камиона. Оштећени су под, обе цистерне, пумпа, шофершајбна, избушена је кабина, плус улазна врата на самом објекту млекаре. По неким, првим нашим проценама, причињена штета је око 7.000 евра. Нама је угрожен и посао, јер без овог камиона, којом превозимо млеко, не можемо даље да радимо. Тона млека, која је била у цистернама, се разлила по дворишту. Ја сам, само срећом, остао неповређен, а можда и жив. Јер, кад довезем млеко, обично остајем у кабини још пар минута, да попуним папире. Овај пут нисам, пуком случајншћу. Одлучио сам прво да обавим у кући шта имам и да се вратим и завршим посао у кабини, што се испоставило да ми је сачувало главу, препричава Влатко ноћашњи напад.

Додаје и да је одмах позвао полицију, али и хитну помоћ, јер је његовим родитељима, од шока, позлило. Експлозија је пробудила и узнемирила и све у комшилуку. На улици се, у време напада, задесило неколико младих људи, који су са не велике удаљености видели починиоца и полицији дали његов и детаљан опис аутомобила којим је побегао.

Овом нападу претходило је уцењивање Прерадовића неко време, праћење и претње. Случај су пријавили полицији и, како кажу, уместо решења, након непун месец дана, добили су бомбу у двориште.

– Кад смо позвали полицију, било је времена да се нападач пресретне код кружног тока. Међутим, закаснило се. Тек након неког времена, на лице места изашла су два полицајца. Након увиђаја, обишли су нас пар пута, али смо практично остали незаштићени. Питам се, како наставити редован живот и посао? Треба остати хладне главе, али како? Боримо се, само да никуд не идемо, али ако су нам животи угрожени мораћемо или да све распродамо и одемо негде у иностранство или треба да набавимо оружје и сами се штитимо, па како буде. Очигледно, нико није заштићен, а мали, обични грађани, понајмање – закључује наследник млекаре Прерадовић, коју су његови родитељи отворили пар година након избеглиштва из Хрватске, како би синовима и унучадима обезбедили посао и егзистенцију.

Извор: Курир/srbijadanas.com