Србија

ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛА ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ: „За сат времена можемо да уведемо ковид пропуснице“

Премијерка Ана Брнабић прокоментарисала је епидемиолошку ситуацију, односно одлуку да се не уводе строже мере против коронавируса.

„Не радимо због економије, јер и број заражених утиче на њу… Све ово кошта, борба против короне јако много кошта. Радимо преко 26.000 тестова дневно, лекове, заштитну опрему за медицинске раднике“, казала је Ана Брнабић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Радимо ово што радимо због вакцине. Такве мере, а не фокус на вакцинацију, то смо на седници Кризног штаба, довеле би до пада заражених, али ће то после да доведе до пораста броја заражених. То би било продужавање агоније. Забринути смо менталним здрављем нације. Ми то не можемо да издржимо… Вакцинација је једини начин да ставимо тачку на ово“, навела је она.

Брнабићева је истакла да је преко 54 одсто људи у Србији вакцинисано.

„То иде полако, људи су све заинтересованији да је приме, јер сви причамо о томе и да је то једини начин да постигнемо колективни имунитет и вратимо се нормалном животу. Верујем у одговорност наших људи“, истакла је Ана Брнабић и навела да је процес имунизације у нашој земљи и даље бољи од земаља у региону.

Говорећи о ковид пропусницима, она је рекла да „можемо за сат времена да их уведемо“, али је објаснила да их је немогуће контролисати.

„За то је потребна озбиљна контрола, рецимо полиције, али и комуналних инспектора. Не верујем у ту контролу“, навела је Ана Брнабић и истакла да људи купују ковид пропуснице за 100 долара.

Премијерка верује да ће епидемиолошска ситуација данас бити нешто боља него јуче, али је навела да „ћемо победити на тежи начин“

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92