Србија

ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛА! Премијерка најавила – Кризни штаб следеће недеље! Брнабић упозорава да је СИТУАЦИЈА катастрофална!

Фото: Јутјуб

Премијерка Ана Брнабић најавила је данас седницу Кризног штаба за борбу против ковида за следећу недељу.

Она је додала да Кризни штаб “није укинут”, да то тело ради и кад нема седнице, и истакла да не верује у рестриктивне мере јер је вакцинација једини излаз.

Према њеним речима, увођење рестриктивних мера дало би резултате, који би се кроз неко време опет изгубили, па би опет требало уводити рестриктивне мере што би завршило у небројено таласа.

Ментално здравље нације не може да издржи тај круг унедоглед, додала је председица Владе је, после обиласка изложбе радова студената Факултета примењених уметности у Југословенској кинотеци.

Због тога је стратегија – вакцинација грађана Србије, односно примање прве и треће дозе вакцина, истакла је она.

Брнабић је подсетила да су у Србији на снази мере ношења маске у затвореним просторима, као и на отвореном где су људи близу једни другима.

Премијерка је оценила да би увођење рестриктивних мера сада као у време када вакцина није постојала било признање да вакцинација није важна.

Брнабић је апеловала на солидарност и одговорност како би се повећао број вакцинисаних, и поновила да држава сама не може да победи пандемију него да јој у томе треба подршка грађана, односно да победе заједно.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг