Србија

ХОРОР У КРАЉЕВУ: Унук убио бабу секиром, па заледио комшије реченицом

Тинејџер Вељко Н. (18) који је ухапшен јуче због сумње да је у породичној кући секиром убио своју бабу Веру Н. (67) у селу Годачица код Краљева, којој је према речима рођака, раније често претио да ће је убити.

Рођак породице каже да је Вељко Н. психички нестабилан још од малена, али да се никад није лечио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Често је претио баби да ће је убити и да не може да је поднесе. Био је чудан од малена, избегавао је људе и његово понашање није било како треба. Требао је да се лечи, али породица то никад није прихватала – објашњава рођак и додаје:

– Несрећна жена је пре неколико месеци била у болници и једва се извукла, а након тога се вратила кући. Тада су вероватно опет почели проблеми између њих.

Саговорник је описао и језиву сцену након што је унук убио бабу.

– Бака је викала, запомагала, а двојица комшија су притрчала у двориште и затекла мртву бабу, а Вељко Н. је изашао из дворишта па им рекао: „Сад сам ја завршио, па ви зовите полицију!“ – каже он и додаје да је након злочин мирно отишао низ улицу, али га је полиција убрзо ухапсила.

Подсетимо, Вељко Н. се сумњичи да је јуче, у породичној кући у околини Краљева, након краће расправе, секиром задао више удараца у главу баби (67). Жена је од задобијених повреда преминула на лицу места. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, биће приведен Вишем јавном тужилаштву у Краљеву.

Извор: Курир