Свет

ИЗБИО ВЕЛИКИ СКАНДАЛ! 43.000 људи можда добило нетачне резултате тестирања на корону?

Појавиле информације о људима који су у лабораторији у Вулверхемптону наводно добили негативне резултате ПЦР теста након што су претходно били позитивни

У лабораторији у Британији прекинуто је тестирање на корона вирус, након што се посумњало да је 43.000 људи можда добило нетачне резултате тестирања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Покренута је истрага након што су се појавиле информације о људима који су у лабораторији у Вулверхемптону добили негативне резултате ПЦР теста након што су претходно били позитивни на „ЛФД“ уређају за тестирање, преноси Sky News.

Процењује се да је у тој лабораторији тестирано 400.000 људи, и да је око 43.000 људи од 8. септембра до 12. октобра добило нетачне резултате.

– Као резултат наше истраге, радимо са компанијом „NHS Test and Trace“ на утврђивању лабораторијских техничких проблема који су довели до тога да се људима дају погрешни резултати ПЦР-а – рекао је доктор Вилл Велфер из британске Агенције за здравствену безбедност.

з клинике у чијој су лабораторији откривени погрешни резултати кажу да у потпуности сарађују са Агенцијом.

– За сада нема доказа да је дошло до пропуста или да нешто није у реду са тестовима и „ЛФД“ уређајем, па нема разлога да грађани губе поверење у лабораторије – додао је Велфер.

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс