Србија

Изненадио све! НЕСТОРОВИЋ ОТКРИО КАКО ПОБЕДИТИ ВИРУСЕ: Најјаче средство за јачање имунитета је бесплатно

Слаб имунитет неће моћи да се избори са претњом и доћи ће до штете по здравље особе и развоја болести

Доктор Бранимир Несторовић, специјалиста је педијатрије са субспецијализацијом из пулмологије и алергологије открива тајне алтерантивне медицине и даје савете за јачање имунитета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Које савете из ајувердске медицине препоручујете читаоцима?

Ајурведа је настарија медицина на свету. Ајурведске биљке имају одличне ефекте, али је по мени важнији принцип довођења тела у равнотежу са околином. Принципи ајурведе су философски, не ради се о лечењу болести, већ постизању равнотеже између човека и средине.

– Има много начина за подизање имунитета, један је шетња на хладном ваздуху, у трајњу до сат времена. Други је боравак у сауни, такође до сат времена. У исхрани корисити храну богату влакнима, поврће, најмање два пута недељно морска риба, по могућности печена.

У условима светске епидемије корона вируса, какав савет бисте дали нашим читаоцима за јачање психичког здравља?

– Дефинитивно знамо да психички стрес додоводи од озбиљне супресије имуног одговора. Стрес активира одговор који у основи има активацију симптокуса, а то све иде на уштрб активности имуног система и интелектуалних функција. Стога је постизање стања релаксације, вежбама дисања, добрим сном, медитацијом увек добро за имуни систем.

Која три народна лека бисте препоручили за јачање имуног система?
На првом месту је лист коприве, на другом бих увек ставио бели лук, а треће место орах. Коприва садржи бројне имуностимулаторне и антикарциногене супстанце, а бели лук и броколи супрона једињења која су изразити антиоксиданси. Орах је намирница са пуно корисних материја, неке од њих, јунглан на пример су јединствене само за њега.

Да ли својим пацијентима препоручујете неке алтернативне методе лечења и у коју медицину највише верујете поред традиционалне медицине?

– Верујем да све што помаже треба да се користи. Ако постоји ефикасан лек, зашто га не користити. Ако нека биљка има одличне ефекте, на пример имела у регулисању шећера, као имуностимулатор и антикарциногена биљка, зашто је не корситити.

Да ли ваши пацијенти верују у алтернативну медицину и савете које им дајете?

– Имам добар однос са пацијентима, тако да ми говоре шта користе. Огроман број користи неку од метода алтеранативне и комплементарне медицине, али се плаше да до кажу свом лекару. Последњих година је експлодирала употреба хомеопатије, као и квантне медицине, каже доктор за Магазин Новости.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс