Србија

Изненадио све! ОВО ЈЕ РЕЦЕПТ ДОКТОРА НЕСТОРОВИЋА: Вечита мука биће решена!

Кафа и чај су најефикаснији за одржавање концентрације

Нова школска година је увелико почела, а нова академска година је пред вратима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како већина ученика или студената, због великог броја информација који добијају током дана, имају проблем са концентрацијом, памћењем и ефикасним учењем, професор Бранимир Несторовић поделио је у емисији Здраво са професором Несторовићем неколико корисних савета који ће како младима тако и старима олакшати ову „вечиту муку“.

Према тврдњама професора најефикасније учење треба да траје до 5 сати дневно, уз прављење пауза.

Првих сат времена треба само ишчитавати градиво, а не фокусирати се на конкретне чињенице. Након тога следи пауза у трајању од 5 до 15 минута. За време паузе би требало имати било какву физичку активност – лаку шетњу или лаке физичке вежбе.

Након тога следи 2. сат учења, па би потом требало одремати 10-15 минута, јер према студијама тада долази до кристализације у мозгу и лакше се усваја градиво.

Затим следи још 1 сат учења, потом опет период одмарања или дремања од 10-15 минута и а онда наступају финални сати учења.

Кафа и чај су најефикаснији за одржавање концентрације. Препоручује се да се кафа конзумира пре почетка учења, а чај од нане током паузе. Чај од нане садржи високу концентрацију никотина.

Које биљке су добре за повећавање конгитивних способности мозга сазнајте у остатку емисије коју можете погледати у наставку:

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс