Србија

Језиво! САДА ЈЕ КАСНО, ПОРОДИЦУ ЂОКИЋ СУ ЗАТРЛИ: Горан Џонић прича како ће се убити, а поменуо је и своје СИНОВЕ

Ватрогасац у пензији, осумњичен да је са својим синовима и двојицом криминалаца, ликвидирао Горана Ђокића и његове жену и ћерку, понаша се врло чудно

Горан Џонић (54) из Моравца, осумњичен да је са четворицом саучесника убио породицу Ђокић из Алексинца, од четвртка се налази у притвору, у ком је ће сигурно провести и наредних месец дана, а како извор Курира упознат са случајем каже, он се и тамо, као и што је био случај и на саслушању, понаша врло чудно!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима нашег саговорника, Џонић је неколико пута поновио „да ће се убити“.

– Мени дође да се убијем! Само се надам да ће ми се синови из свега овога извући живи и здрави – наводно је рекао Џонић након што му је одређен притвор до 30 дана.

Део тактике

Куриров извор открива и да Џонић често плаче и да делује врло исрцпљено, а како је и сам наводно рекао у тужилаштву, он од хапшења уопште не једе.

– Рекао је и да је болестан, да има шећер. Врло је дезоријентисан и конфузан. Да ли он то све свесно ради, јер му је то део тактике, или је заиста у тешком емотивном стању тек ће се утврдити. Наиме, он ће веровартно бити подвргнут неуропсихијатријском вештачењу како би се утврдило да ли има неку душевну болест, а нарочито због тога што је из ватрогасне службе отишао у инвалидску пензију као психички болесник. Мада, они који га знају да је он ту инвалидску пензију смућкао преко својих веза – објашњава наш извор.

Да се Горан Џонић, који је првоосумњичени у случају троструког убиства власника мењачнице Горан Ђокића (57), његове жене Гордане (56) и ћерке Лидије (25), понаша крајње неуобичајено потврдио је и Александар Вулин, министар унутрашњих послова.

– Главни осумњичени је прирпемао алибије и покушао да оправда свако своје кретање, а показивао је потпуно одсуство емпатије, као да се ништа није десило. Само када би се дошло до њега, он би почео да плаче и губи живце, али када би га питали за чланове његове породице – да ли би неко од њих могао да изврши убиство, рекао је да би могао. То је човек спреман на све – рекао је Вулин у емсији Хит твит на телевизији Пинк.

Браћа осмисла план

Џонић је после хапшења испричао и да није сам учествовао у злочину, већ је као саучеснике означио своје синове Милана и Стефана, али и комшије из Моравца, браћу Костадина и Константина Милошевића, који су познати полицији. Сва четворица су такође ухапшена и одређен им је притвор, а све оно што је Џонић навео у свом исказу у полицији, се проверава и упоређује са другим, материјалним доказима.

– Браћа су осмилсила читав план. Ђокиће је убио један од браће Милошевић, онај ћелави са великом главом, а мене су искористили. Две ндеље пре убиства ћелави брат је дошао код мене, био сам на плацу сина и питао ме да ли знам Ђокиће и да само ја могу да му помогнем – наводно је испричао Горан Џонић у полицији.

Он је додао и да се уплашио за безбедност, јер му је у глави било неко дуговање, будући да је знао да његов брат од тетке Горан Ђокић даје паре на камату, као и да су сви у селу знали да у гепеку чува новац.

– Јојке ми је рекао да зна да имам два сина и да ће ми накнадно објансити шта да радим. Рекао ми је да му јавим кад Ђокић дође код своје мајке и кад одлази од ње. Сутадан ми је дао стару „нокију“ и рекао ми да му јавим кад Ђокић дође код мајке. Видео сам 26. септембра кад је Ђокић пошао кући и јавио сам Јојкету, а он ми је рекао да не заборавим да понесем пиштољ – наводно је испричао Горан Џонић, који је у једном свом исказу означио синове као саучеснике, али је у другом рекао да они немају везе са злочином.

У једном од исказа описао злочин

Ћелави Јојке је пуцао у Ђокиће, после смо прешли у црвена кола

Горан Џонић је у једном од својих исказа у полицији описао и како се наводно догодило троструко убиство.

– Јојке је отворио врата Ђокићевих кола и сео на задње седиште. Имао је у руци пиштољ и наредио је и мени да уђем. Сео сам поред Јојкета, иза Горана. Он је био у средини, а иза сувозача Гордана. Јојке је уперио пиштољ у Горана, Гордана је почела да вришти. Јојке јој је рекао: „Смири се или ћу ти просути мозак“, а Горану: „Вози право према њивама. Приметио сам црвени ауто, који је ишао за нама, а пиштољ сам у путу дао Јојкету, јер ми је тражио. Када смо се зауставили, чим смо скренули лево после бедема, Јојке ми је наредио да изађем и да уђем у црвени ауто – наводно је испричао Џонић и додао да су га издале ноге када је чуо први пуцањ и видео Горанову главу на стаклу:

– Схватио сам да је убијен. Чуо сам још три пуцња и сео у црвена кола позади. На месту сувозача је био други Јојке. После 15 минута сам видео велики пламен из правца сепарације. Горанов „пасат“ је преко бедема возио Јојке, њему се после придружио други брат, а паре су браћа унела у црвена кола у платненој торби и две ПВЦ кесе. Ћелави Јојке је извадио новац, део новца је дао и мени. Хтео је да и моји трагови остану на новцу.

Министар полиције

Ликвидација је професионално припремљена

Александар Вулин, министар полиције, рекао је и да је расписана потерница за још једном особом, која има везе са овим злочином, али и да се сумња да има још осумњичених.

– То је врло пажљиво, готово професионално припремљена ликвидација – рекао је Вулин, назвавши убиство породице Ђокић „монструозним“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс