Србија

Језиво! УБИО их је неко ко их је добро познавао! Због овога су запаљена тела породице Ђокић!

Једна од претпоставки је, каже Марковић, да је неко платио професионалца да изврши ова убиства

У емисији “Усијање” говорили су председник Синдиката полиције и полицијских старешина Блажо Марковић и Зоран Милиосављевић са Института за политичке студије, који је био у контакту са члановима породице након вести о смртном исходу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Трагично се завршила потрага за породицом Ђокић из Алексинца која је нестала пре шест дана, у недељу после поноћи. У преподневним сатима полиција је пронашла њихов аутомобил који је запаљен, а након неког времена, нађена су и тела за која су форензичари утврдили да су Горан, Гордана и Лидија Ђокић.

Шта ће показати истрага, како су и због чега Ђокићи страдали?

О овим темама говорили су председник Синдиката полиције и полицијских старешина Блажо Марковић и Зоран
Милосављевић са Института за политичке студије који је био у контакту са члановима породице након вести о смртном исходу.

“Сваког нормалног човека је овај злочин потресао. Полицајцима који су пронашли тела требаће времена да се опораве. Запаљена тела су најтежа за форензичаре. Из угла полицајца, много ми је тешко. Убио их је неко кога су добро познавали”, истакао је Марковић, а Милосављевић се сложио:

“Они нису тражили помоћ, дефинитивно је ту био неко ко их добро познаје. Ипак су то три особе. У претходном периоду Горан је имао претње у
мењачници, што се дешавало више пута. Зато је превентива веома битна. Сваки вид рекетирања се мора пријавити”.

Они су додали да је све “Изузетно добро испланирано и да иза овога мора да стоји добро организована логистика да би се ово извело.”

Марковић је навео да су тела запаљена да би се уклонили докази, као и да то много отежава посао форензичара. Очекује се тек потврда ДНК и како је дошло до убиства, истакао је Марковић и додао да постоје спекулације да су сва три тела нађена везана.

Једна од претпоставки је, каже Марковић, да је неко платио професионалца да изврши ова убиства.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир