Србија

КОРОНА ПОНОВО МУТИРАЛА! Стигло упозорење! Доктор Стојановић открио: Одмах се јавите лекару ако имате ОВАЈ СИМПТОМ!

Др Александар Стојановић у Јутарњем програму ТВ Прве упозорио је да је корона мутирала и да сада даје нове симптоме.

Осим стандардних, као што су повишена температура, бол у грлу, кашаљ, губитак чула укуса и мириса, у новом таласу се појављују и главобоље и цурење носа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Није ретко да људи дођу код лекара зато што мисле да имају стомачни вирус, али се испостави да су позитивни на ковид.

– Вирус је мутирао поново и сад људи који су долазили са летовања током јула, августа, септембра, имали су проблема са стомачним вирусом, највише је то била Црна Гора. Испоставило се сад последњих 10 дана да ти проблеми са стомаком и дехидрацијом, кад дођу у ковид амбуланту и кад хоће да уђу у зелену зону, ми их вратимо у ковид амбуланту и нажалост, они су ковид позитивни. То још једном показује колико вирус делује и на стомачне проблеме. Мој апел је да сви људи који осете било какве тегобе да не чекају код куће два-три дана, него да одмах дођу у дом здравља – рекао је доктор Стојановић из Дома здравља Палилула.
Доктор је истакао још да је 90 одсто људи невакцинисано, као и 90 одсто хоспитализованих.

Др Александар Стојановић у Јутарњем програму ТВ Прве упозорио да се сада јављају потпуно нови симптоми када имамо Корону. Најчешћи симптоми су повишена температура, бол у грлу, кашаљ, губитак чула укуса и мириса, али у новом таласу се појављују и главобоље, цурење носа…

Директор Дома здравља „Др Милутин Ивковић“ рекао је да све више људи мисли да имају стомачни вирус, али су заправо позитивни на Ковид.

– Нажалост, вирус је мутирао поново и сад људи који су долазили са летовања током јула, августа, септембра, имали су проблема са стомачним вирусом, највише је то била Црна Гора. Испоставило се сад последњих 10 дана да ти проблеми са стомаком и дехидрацијом, кад дођу у ковид амбуланту и кад хоће да уђу у зелену зону, ми их вратимо у ковид амбуланту и нажалост, они су ковид позитивни. То још једном показује колико вирус делује и на стомачне проблеме. Мој апел је да сви људи који осете било какве тегобе да не чекају код куће два-три дана, него да одмах дођу у дом здравља – рекао је др Александар Стојановић.

Доктор је истакао још да је 90 одсто људи невакцинисано, као и 90 одсто хоспитализованих.

– Имали смо јуче случај да је млад човек, ’92. годиште пао од тегоба, једноставно не може да стоји. Вакцинација је ту, а кад сазнамо да је у популацији до 32. године вакцнисано само 18-20 одсто, то вам указује да имамо огроман број људи који су невакицнисани, преносе вакцинисанима. Добра је ствар што су то лакши случајеви, али ови млађи невакцинисани су проблем овог таласа – закључио је доктор.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс