Србија

КУРТИ СПРЕМА ПАКАО СРБИМА НА КОСОВУ! Српске службе провалиле стравичан план за 6. новембар! ОВО ЈЕ ЈЕЗИВО!

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти у новембру ће наоружане припаднике РОСУ послати да заузму акумулационо језеро Газиводе и трафостаницу „Валач“ на северу Косова и Метохије.

Он је до детаља испланирао ову акцију, коју је најавио и једном делу међународне заједнице од које је добио подршку за још један сурови напад на српски народ и имовину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српске безбедносне службе упознате су с намерама Приштине, а како Ало! сазнаје, Курти је о детаљима акције упознао веома мали круг људи из свог кабинета и тројицу амбасадора из Приштине.

Председник Србије Александар Вучић казао је да је забринут због претњи Приштине и њихове намере да након 6. новембра заузму трафостаницу „Валач“, и додао да су се грдно преварили они који то планирају да ураде.

Он је поручио да онај ко то планира мора добро да размишља о својим поступцима.

– То би биле за нас катастрофално лоше вести, за наш народ, али нисам сигуран да би то биле много добре вести и за њих. Ко то планира, мора добро да размишља о својим поступцима. У сваком случају, нисам срећан, забринут сам, али немамо куд и можемо само да вучемо изнуђене потезе. Нажалост, и то не нашом кривицом, зато је важно да се Бриселски споразум поштује, да не бисмо били у ситуацији као данас, али грдно су се преварили ако мисле да им то одговара – нагласио је Вучић.

Према нашим сазнањима, једну од кључних улога у заузимању језера Газиводе и трафостанице „Валач“ могао би да има и Кфор, не својим активним учешћем у тој акцији, већ управо својом пасивношћу, односно немешањем и немим посматрањем. Курти је, како сазнајемо од извора из Приштине, планирао да испред хидроцентрале и трафостанице најпре пошаље припаднике тзв. косовске

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс