Србија

ЛОНЧАР ПРОВОЦИРА НАРОД: Дођите испред мог стана, нису криви Кон и Тиодоровић него ја

ПРОТЕСТЕ испред станова чланова Кризног штаба Предрага Кона и Бранислава Тиодоровића министар здравља Златибор Лончар оцењује као незапамћени безобразлук и грађанима поручује да то више не раде, јер им ни један ни други нису криви ни за шта.

– Хоћу да поручим свим тим људима који су отишли на приватне адресе доктора Кона и Тиодоровића да то више не раде, јер ни један ни други нису криви за било шта. Они су мој избор за чланове Кризног штаба и иза сваке њихове одлуке или предлога стојим ја. Ја сам тај који једини може да буде крив. Према томе, немојте да идете испред њихових станова, дођите испред мог – рекао је Лончар за Танјуг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар је истакао да Кон и Тиодоровић само раде свој посао и поновио је да су они његов избор.

Лончар је свима, и онима који се буне и који се не буне, поручио да се он први залаже за ковид пропуснице и додао да ће данас бити одржан састанак о томе да се прекине ланац преноса вируса и у школама, међу децом.

– Ја се први залажем. Ја сам одговоран, ја сам крив за све онима којима то не одговара, а ти који то раде, ако им је на првом месту нешто друго осим здравља и живота људи, то говори о њима – рекао је Лончар.

Додао је да људи који немају везе са медицином причају о Павловићевој масти и лековима за говеда да лече корону.

– Нико вам други није крив, ја сам. Све искалите на мени, али ми ћемо овде ићи до краја – поручио је Лончар и додао да је данас седамнаесторо оболеле деце у Нишу која се налазе на болничком лечењу, а део њих је на респиратору и озбиљно су животно угрожени.

Лончар је истакао да медицина није демагогија већ да морају да се предузму конкретне ствари и додао да ће се залагати за пропуснице, односно безбедно функционисање.

У Београду се током синоћњег протеста због ковид пропусница неколико десетина грађана окупило испред зграде у којој живи др Предраг Кон и затражило његову оставку, јер се, како су тврдили, спроводе немедицинске мере, а заражених и преминулих је све више.

Такође, пре неколико вечери неколико десетина грађана протестовало је и у Нишу испред зграде у којој живи др Бранислав Тиодоровић.

Извор: Танјуг