Србија

МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ: Дијана Хркаловић већ три пута покушала самоубиство, не смеју да је оставе саму

Бивша државна секретарка МУП у прошлости покушавала да дигне руку на себе, последњи пут тако што се очевим аутомобилом закуцала у ограду моста у Пожаревцу, открива Курир. Намеће се питање како је упркос томе прошла безбедносну проверу

Дијана Хркаловић, бивша државна секретарка у Министарству унутрашњих послова, која је од петка у Централном затвору у Београду, могла би да тражи да после карантина у Бачванској буде у самици и не дели простор са другим притвореницама, али је, како извор Курира открива, мало вероватно да ће јој то због њене прошлости бити одобрено! Хркаловићка је, наводно, у младости чак три пута покушала да се убије!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Намеће се питање како је упркос томе уопште прошла безбедносну проверу приликом доласка у МУП.

– Хркаловићева је у петак спроведена у групну, такозвану ћелију карантина, кроз коју због коронавируса пролазе сви новопридошли у притвор. После две недеље она ће бити пребачена у регуларну ћелију. Као и други, и она има могућност да тражи да борави у самици, у коју се иначе притвореници смештају по казни. Међутим, управа затвора на те захтеве не одговара пре него што се са оним ко то тражи не обаве разговори. Наиме, уколико се процени да постоји опасност да би неко могао да дигне руку на себе, њему се не излази у сусрет да сам борави у ћелији – каже саговорник Курира и објашњава да се у самицу у принципу иде по казни и да због тога управу затвора увек занимају разлози због којих неко жели да се изолује и одлуке се не доносе олако.

Процена

Управо у томе и лежи главни разлог, како наводи, што Хркаловићева неће моћи да буде сама у четири зида.

– Оно што је познато је да је наводно покушала чак три пута себи да одузме живот. Последњи пут кад је била на завршној години студија, села је у очев аутомобил и закуцала се у ограду моста у Пожаревцу. На њену срећу, отворио се ваздушни јастук и спасао је сигурне смрти – открива мало познате детаље из живота бивше државне секретарке извор Курира.

Према његовим речима, с обзиром на ове епизоде из њене младости, мало је вероватно да ће се командири и лекари сагласити да је безбедно да је оставе саму..

Извор: Курир