Србија

Медији преносе! Незванично! ЈЕЗИВО ЏОНИЋЕВО ПРИЗНАЊЕ? Прво сам Горану пуцао у главу! Гордана и Лидија су вриштале и бежале, ПА САМ ПОБИО И ЊИХ

Фото: Facebook
Фото: Фејсбук принтскрин

„Зауставио сам на путу брата од тетке Горана Ђокића да ме одвезе до Дудиних бара у Моравцу, носио сам са собом канту са бензином, рекао сам му да ми је тамо крај Мораве скутер остао без горива, па зато идем ноћу пешке… Сео сам на задње седиште, поред Лидије, њих троје су се нешто шалили и смејали. Кад смо стигли, изашао сам из Ђокићевог аута, пришао његовим вратима да му, наводно, захвалим, па сам извукао пиштољ и пуцао му право у чело, два пута. Снаја Гордана и мала Лидија су у паници вриштале, покушале су да побегну, па сам и њих побио са по два метка. Тела сам онда бацио у јаму, полио оним бензином који сам понео испалио…“

Признао, па порекао

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овако гласи наводно признање Горана Џонића са првог саслушања у полицији, непосредно после хапшења у четвртак 21. октобра, објавио је Информер.

Џонић је тада у полицији признао злочин и до детаља га описао, али је већ наредног дана потпуно променио исказ, увлачећи у причу своје синове Милана и Стефана, као и браћу Константина и Костадина Милошевића, зване браћа Јојке из Моравца.

На првом саслушању Џонић је описао како је месецима планирао да убије и опљачка Ђокиће, јер је читавог живота имао пуно пара, а кад му је понестало, одлучио је да отме новац од родака.

– У ноћи између 26. и 27. септембра зауставио сам на путу родака Горана Докића да ми помогне и да ме одвезе у Дудине баре на обали Јужне Мораве, слагао сам га да ми је тамо скутер остао без бензина. Сачекао сам га на скретању са главног пута према Житковцу, имао сам са собом канту бензина. Кад је наишао Ђокићев „фолксваген пасат“, са њим у ауту су биле и Гордана и Лидија, и ја сам сео назадње седиште – казао је Џонић, и додао:

– Ђокић ме је одвезао до Дудиних бара, места које сам унапред припремио да их побијем. Изашао сам из аута и пришао Ђокићевим вратима, као да му захвалим, и тад сам му пуцао право у чело, два пута. Лидија и Гордана су почеле да вриште, кренуле су да беже из аута, па сам и у њих пуцао по два пута. Тела сам онда бацио у јаругу, рупу у коју сељани бацају угинулу стоку, полио сам Ђокиће бензином који сам понео са собом и спалио их, а затим сам их прекрио даскама.

Џонић је, затим, по сопственом признању, одвезао Ђокићев „пасат“ до старе сепарације на путу Тешица – Доња Трнава, па је узео паре које је његов рођак крио у гепеку и спалио возило. На том месту је Џонић претходног дана оставио скутер, којим се одвезао кући у Моравац.

Убица је, како је испричао, исте ноћи закопао новац на имању свог сина Стефана у Моравцу, а онда се побринуо и да добро сакрије оружје.

Иначе, после овог првог Џонићевог исказа у полицији чинило се да су сви детаљи злочина расветљени, али монструм је само дан касније променио исказ и у све умешао своје синове, као и браћу Јојке из Моравца и њиховог пријатеља Деспота П. из Нозрина!

За сопствене синове Милана и Стефана рекао је да су способни за убиство и да су ДНК трагови који су у међувремену надени на новчаницама у Синишином воћњаку можда и њихови!?!

Према другом исказу Џонића, браћа Јојке су га уценили да типује Ђокиће и натерали га да рођаке увуче у замку. Џонић тврди да је један од браће Јојке заједно са Џонићем сачекао Ђокиће на скретању за Житковац и да су заједно ушли у „пасат“ под претњом пиштољем. Натерали су Горана Ђокића да их одвезе у Дудине баре, а иза њих је ишао један мали црвени ауто, у ком је, наводно, био Д. П. из Нозрина.

– Џонић у другом исказу тврди да му је један од браће Јојке, кад су стигли у Дудине баре, наредио да пређе у црвени ауто код Д.П, а овај је, наводно, побио и спалио Ђокиће. Потом је један од Јојки, по Џонићевим речима, одвезао Ђокићев „пасат“ до Тешице, где га је спалио – казао је извор.

Полиција је након овог другог Џонићевог исказа ухапсила и његове синове и браћу Јојке, након чега је свој четворици одређен притвор до 30 дана, док је за Д.П. расписана потрага.

Не поклапа се

У склопу ове истраге, полиција је од браће Јојке запленила „порше кајен“, али и бордо „рено твинго“ у власништву њихове мајке, која се тренутно налази у иностранству. „Рено“ је посебно био занимљив инспекторима јер су и поједини сведоци помињали да су уочи злочина у Моравцу наводно видели непознати мали црвени аутомобил, баш као што га је описао Џонић у свом другом исказу.

Медутим, у случају „реноа“ постоји неколико ствари које се не уклапају у Џонићеву причу.

– Најпре, то возило није црвене, већ бордо боје, која у ноћним условима изгледа још тамније него што јесте. Затим, Џонић је у свом другом исказу поменуо да је мали црвени ауто који је наводно коришћен у злочину имао пет врата, док „рено твинго“ у власништву мајке браће Јојке има само троја. Ништа засад не указује на то да ово возило има било какве везе са злочином објашњава саговорник.

Он истиче и да бројни други докази говоре у прилог томе да је Џонић сам испланирао и извео масакр. Наиме, сви ДНК трагови који су нађени на даскама којима су била прекривена тела, као и на новчаницама, припадају само Џонићу.

Што се тиче новца који је нестао из Ђокићевог аута, на имању Џонићевог сина пронађено је „само“ 43.500 евра, а претпоставља се да је украдено укупно око 100.000 евра. Џонић је на другом саслушању тврдио да су остатак новца узела браћа Јојке.

 

 

 

 

 

 

Фото: Facebook
Извор: Курир.рс/Информер