Регион

МЕДОЈЕВИЋ ШОКИРАО РЕГИОН! Откривено ко стоји иза црногорских криминалних група

Небојша Медојевић, председник Покрета промјене у Црној Гори, рекао је да иза црногорских криминалних група стоји власт Мила Ђукановића

– Црна Гора је постала важан играч када је превоз кокаина на Балкану у питању. Црногорски нарко картели настали су од стране власти – каже Небојша Медојевић, председник Покрета за промјене.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Милан Пекић, директор канцеларије за борбу против дроге Републике Србије нагласио је да је утовар и истовар кокаина најризичнији посао те да због тога јако цене црногорски приморци.

За разлику од колумбијских и мексичких нарко картела који су настали самостално и нису имали подршку власти, а ту подршку су касије куповали и плаћали парама од дроге, У Црној Гори је нарко картел настао од ДПС режима, у врху власти Црне Горе јако је тешко направити разлику ко је частан и поштен професионалац, а ко је плаћеник нарко картела – навео је Медојевић.

Небојша Медојевић додао је и да Међународна безбедносна заједница изгубила поверење у кредибилитет и професионалност црногорских служби, знајући да на кључним местима седе плаћеници нарко картела.

– Најосетљивија ствар када је шверц дроге у питању је приступ копну, а то је потпутно безбедно у Црној Гори јер гарантује Ђукановић и његови људи из службе безбедности. Још важнија ствар Милове политике је и лак приступ банкама за прање новца. Тежи је сам новац од дроге него сама дрога – каже Медојевић у Јутарњем програму Курир телевизије.

Председник Покрета промјене се осврнуо и на догађаје на Цетињу и у Беранама.

– Кључ је да се демонтира режим ДПС, дошло је до срастања државних институција и криминалних кругова. Треба да дође до чишћења служби од плаћања те криминалне организације – каже Медојевић и додаје:

– Отварањем досијеа тајне службе, која није отварана у Црној Гори, забраном рада ДПС, зато што то није политичка партија која се за своје циљеве бори мирним путем. Имали сте терористичку акцију на Цетињу која је имала за циљ да спречи СПЦ да устоличи митрополита Јоаникија. Нико није одговарао за то, сада је дошло до и колаборације делова нове власти са ДПС-ом и Милом Ђукановићем – наводи Медојевић.

– Договор је био да се злоупотреби ситуација на Цетињу и да се спречи устоличење митрополита чиме би се постигле две ствари, прва да се елиминише СПЦ из цетињског манастира, а друго да се ДПС врати на власт – каже Небојша Медојевић.

Председник покрета промјене навео је да се против власти у Црној Гори не може борити са законима које је иста та власт донела како би шитила своје криминалне токове.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс