Србија

МЕШТАНИ САГЛАСНИ: Пљачка је исценирана, Ђокићи су убијени из освете

Док полиција трага за убицама и оружјем којим је свирепо ликвидирана трочлана породица Ђокић из Моравца код Алексинца, мештани тог села не искључују могућност да је пљачка која се помиње као мотив злочина само маска и да је посреди освета.

Житељи Житковца и Моравца сагласни су у једној ствари – да је Горан био много опрезан. Зато, како су рекли, не верују у приче да је он кобне ноћи са собом носио велику суму новца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Горана сам познавао дуго, ишли смо у школу заједно. Сећам се његових почетака. Знате, у она времена излазио је на улицу да би преживео, као и сви ми. Радио је с девизама, а упоредо је набављао робу из Бугарске, коју је продавао. Горан је први отворио мењачницу у Алексинцу и она је добро пословала. Међутим, сигуран сам да тог дана није носио са собом 100.000 евра, као што се помињало – прича Горанов познаник.

Како додаје, сумње да је убијен због новца којим је хтео да купи ћерки Лидији стан у Нишу нису поткрепљене чињеницама.

– Ово што се десило не дао бог никоме. Убијена је породица, а не зна се зашто. Сви причају да је Горан продао кућу да би купио ћерки Лидији стан. Само заборављају да је то било пре две године и питање је колико је новца добио за кућу. Овде су цене некретнина другачије и доста ниже у односу на оне у Нишу, а камоли у Београду. Горан јесте био строг и послован. Свакога је испоштовао, али је то тражио и од других. Мислим да је неко желео да њихова ликвидација изгледа као пљачка како би сакрио праве мотиве. Јер, ако се открије мотив, доћи ће се и до убице. Прича се по месту да је у питању нека освета, али је то на полицији да утврди. Да ли би неко затро целу породицу због новца? Ако и би, који би то износ био? – рекао је Горанов познаник, и додао:

– Управо због тога сумњамо да су убијени због освете, а ту сумњу поткрепљује информација да је Горан наводно људима позајмљивао новац. Можда је с некима склопио уговор о зајму, а тај касније није имао да му врати, па је Горан можда преузео његову имовину. Такође, постоји могућност да некоме није хтео да позајми новац и да се и у томе крије мотив. Са друге стране, полиција претресом стана и мењачнице Ђокића није пронашла свеску дужника нити било који материјални доказ који би указивао на то да је Горан позајмљивао новац другима – рекао је Горанов друг.

Како каже, сви су сагласни да је убица из Алексинца или околине.

– Он је засигурно наш човек, јер Горан не би зауставио аутомобил пред непознатим људима. На то се додаје чињеница да су њихова тела пронађена на месту где се радила сепарација песка. То место знају само они који су одавде. Такође, и спаљени аутомобил им је пронађен у атару села Тешице. Све то указује да се неко баш дуго спремао да изврши злочин – рекао је Горанов познаник.

Како се сазнаје, полиција је на пола пута између Моравца и Тешица пронашла балоне с водом које је Горан превозио у свом „пасату“.

– Он је често у аутомобилу имао балоне које је носио и у њих сипао воду. Убица је вероватно схватио да би они могли да му сметају, па их је избацио негде на пола пута између места где су сакривена тела и места на ком је спаљен аутомобил. Избацивање балона с водом из аутомобила може коштати убицу слободе – објаснио је извор.

Подсетимо, Горан (57), Гордана (56) и њихова ћерка Лидија (25) убијени су с неколико хитаца из ватреног оружја, највероватније док су били у свом аутомобилу на путу између Моравца и Алексинца. Убица је после злочина њихова тела спалио и закопао их на оближњој њиви. У селу Тешица, на 12 километара од тог места, пронађен је и њихов аутомобил, који је такође био спаљен. Породица је сахрањена на сеоском гробљу у Житковцу.

Извор: Курир.рс/Ало