Србија

МЕТЕОРОЛОГ ОТКРИО НАЈНОВИЈУ ДУГОРОЧНУ ПРОГНОЗУ! Ево какав ће бити НОВЕМБАР и када нам стиже СНЕГ!

Лепо време можемо да очекујемо још данас, а од сутра стиже захлађење и падавине прогнозира метеоролог Марко Чубрило.

Метеоролог Марко Чубрило објавио је најновију временску прогнозу за крај октобра и новембар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Још данас можемо уживати у сунчаном и топлом времену, јер дани који су пред нама доносе падавине и пад температуре.

– У ноћи ка петку и петак током дана хладан фронт ће напредовати на југоисток доносећи локалну појаву кише и ређих пљускова уз окретање ветр на северни смер и јаче захлађење. Највише кише би требало бити у залеђу приморја, а најмање над истоком и североистоком региона где ће понегде пасти испод 5мм талога. Дневни максимум у петак од око +7 на западу до око +20 на истоку где ће јаче захлађење стићи крајем дана – истиче Чубрило.

СТИЖЕ СНЕГ

У ноћи ка суботи над средишњим и источним пределима облачно уз кишу местимично и снег понегде преко 1000мнв, на западу престанак падавина.

У суботу ће падавине полако престати над целим регионом осим на крајњем југу и југоисотку где би се требале задржази до после поднева. Ветар северни, а дневни максимум од +8 до +13 степени Целзијуса. На планинама преко 1000мвн биће снега.

У недељу промењљиво облачно и суво уз сунчане интервале али доста хладно. Јутро понегде доноси приземан мраз, посебно на западу региона и минумум ће се кретати од -1 на западу до око +5 на југу региона, док ће дневни максимум бити од +7 до +14 степени Целзијуса.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНУ НЕДЕЉУ

Почетак следеће недеље доноси још хладније ноћи и минимуми би се често кратали око -1 степен Целзијуса, посебно при тлу. Дневни максимум без веће промене у односу на викенд.

Од уторка до четвртка се рачуна на нешто више облачности под утицајем циклона над Сицилијом али ће слабих падавина бити само понегде. Задржаће се релативно хладно уз максимуме од +7 до +14 степени Целзијуса,а осећају халдноће ће у тим данима у кошавском подручју допринети и јак до олујан југоисточни ветар.

Око 29.10. се рачуна на јачање антициклона уз стабилизацију и престанак кошаве, док би затим и отоплило те би сам крај месеца могао донети температуре изнад просека, понегде и око +17 степени Целзијуса.

ИЗГЛЕДИ ВРЕМЕНА ЗА НОВЕМБАР

Тренутно све упућује на то да ће први део новембра бити релативно топао, док је неко конкретније захлађење могуће после 15.11. или још вероватније око 20.11 – закључио је Чубрило.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс