Србија

Младен Мијатовић саопштио нове детаље! УБИЦЕ НИСУ ШТЕДЕЛЕ ЛИДИЈУ И ГОРДАНУ ИЗ ОВОГ РАЗЛОГА? Нове информације о породици Ђокић

Породица Ђокић која је мучки убијена у атару села Моравац, сахрањена је јуче на гробљу у Житковцу. Подсетимо, ова породица убијена је 26. септембра неколико минута после поноћи, када су се враћали кући из села где су били код Горанове мајке.

Новинар ТВ Пинк Младен Мијатовић каже да истрагу о овом случају води Више јавно тужилаштво у Нишу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ангажовани су сви расположили ресурси МУП, што из ПУ Ниш која је територијално надлежна за Алексинац, што из самог УКП. Јуче смо видели да је био одржан колегијум на којем су присуствовали министар полиције Александар Вулин и челници УКП МУП, а основна тема била је истрага која се спроводи како би се што пре идентификовале и ухапсиле убице, и сви они који су пружали логистичку подршку приликом тешког троструког убиства породице Ђокић – рекао је за „Ново јутро“ Мијатовић.

На питање могу ли временске неприлике да поремете истрагу, Мијатовић одговара да оне могу да евентуално поремете увиђај, али да је он већ завршен.

– Међутим, пошто се ништа не препушта случају, и даље имамо инспекторе и припаднике Жандармерије који су ангажовани да обилазе терен, како би евентуално прибавили још неки материјални доказ. Сваки нови материјални доказ доприноси идентификацији и хапшењу осумњичених – каже Мијатовић.

На питање како коментарише присуство полиције на сахрани, новинар црне хронике Дарко Јевтић објашњава да то није ништа ново, већ је реч о пракси која је уобичајена када је у питању овако тежак злочин. Оно што је такође карактеристично за оваква убиства јесте да се око њих увек кују теорије завере.

– Шире се многе приче, не само о сектама, него ко зна о чему још. Реч је о малој средини, становници су уплашени, и разне теорије завере ће да се кују све док се убице не пронађу – каже Јевтић за „Ново јутро“.

Он нема сумњу да је злочин извршило више лица.

– Ђокићи су отети, спаљени, у њих је пуцано из два калибра, све ово говори да је барем двоје људи укључено у само извршење. Сигурно је морала да постоји и нека логистика јер је неко морао да познаје терен – каже Јевтић.

Јевтић објашњава да су убице пуцале у главу и у груди жртавама, да су ране код мајке и ћерке прострелне, а да се код Горана једно зрно задржало у телу.

– И ово сазнајемо из медија, али не сумњам да је било тако – каже Јевтић.

Када је реч о угашеним телефонима, једна од претпоставки је да су телефони оца и ћерке изгорели заједно са аутомобилом, што објашњава чињеницу да су угашени у истом тренутку, каже Мијатовић. Гордана није имала телефон.

Убице имале 5 дана предности

Егзекутори невиђеног злочина у старту су били 2:0 у предности у односу на полицију, каже адвокат Светозар Вујачић. Подсећа да су Ђокићи убијени у недељу на понедељак, а да су им тела пронађена пет дана касније.

– Пет дана је много од извршеног злочина! Засад знамо само оно што пише у новинама, више од тога не зна ни министар – каже Вујачић.

На питање како коментарише спекулације у вези са местом убиства, он оцењује да су Ђокићи ликвидирани највероватније тамо где су и нађени. Овоме у прилог иду трагови са места злочина.

– Неспорно је да су била најмање два извршиоца јер у криминалистичкој теорији није забележен случај да један човек пуца из два пиштоља истовремено – каже Вујачић.

Злочин добро осмишљен, породица дуго праћена

– Чини се да је та породица, посебно домаћин, праћена дуго времена, барем месец дана. Мој инстинкт ми говори да су починиоци људи који су му дуговали новац, дакле мотив је користољубље и то користољубље на квадрат! – каже Вујачић.

Убиство жене и ћерке, додаје, говори само о томе да су убице изванредно добро познавале жртву. Да су остале у животу, проговориле би и рекле ко је убио Горана.

На питање да ли је Горан Ђокић код себе те ноћи имао већу количину новца, Мијатовић каже да је то претпоставка на нивоу спекулације.

– Могуће је да су убице знале да Ђокић има код себе већу своту новца, да су га отели и убили, а ћерка и жена биле су колатерална штета. Све указује да су убице добро познавале сва три члана породице Ђокић, а мајку и ћерку нису поштедели како не би проговориле након злочина – каже Мијатовић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/Srbijadanas.com