Здравље

Морате знати! ДОКТОР НЕСТОРОВИЋ ОТКРИО СВЕ: Ово је најмоћнији антибиотик на свету, лечи више од 160 болести, међу њима и канцер

Подједанко је добар у сузбијању симптома запаљења зглоба колена, као висока доза ибупрофена, наш Бруфен у дози од 800 мг

Углавном се користи у кухињи због њеног јединственог укуса, али се већ вековима користи у алтернативној медицини. Људи ову моћну биљку из Азије најчешће користе за пробавне сметње, ране, проблеме са желуцем, мање посекотине и повреде мушића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Главни активни састојак биљке куркуме је кукумин, који је у експериментима показао бројна повољна дејства код запаљенских стања. Он се често означава као турмерик. Инхибира различите запаљенске ензиме. Он делује и смањивањем активације гена за запаљење, кроз инхибицију једног од тзв. транскриптивних фактора нуклеарни фактор капа Б, а инхибира и бројне цитокине, молекуле који покрећу запаљење“, каже доктор Бранимир Несторовић.

Бројне научне студије су потврдиле предности које куркума има за наше здравље. Зачин садржи активно једињење које се назива куркумин, које може да смањи упалу, али и излечи многе пробавне проблеме.

Према неким стручњацима, куркумин такође може да помогне људима да спрече рак. Пун је антигљивичних и антибактеријских својстава која могу да нам помогну у борби против бројних болести. Истраживање тврди да куркумин може да помогне ћелијама да преживе јаку упалу.

Такође штити ДНК. Утиче на 700 гена у нашем телу и лечи више од 160 здравствених проблема. Његова анти-упална својства да могу нам помогну да излечимо стања као што је остеоартритис.

Многи стручњаци тврде да куркума може да нам помогне да лечимо проблеме са јетром, проблеме са дисањем, аутоимуне поремећаје и неуролошке проблеме.

Садржи једињење звано турмерон, које може да послужи и као природни лек против Алцхајмерове болести. Може да побољша функцију мозга и поправи мождане ћелије.

Веома јака антиоксидативна и антиинфламаторна својства куркуме могу да помогну у лечењу многих врста рака, као што су: рак желуца, дојке, плућа, јетре и дебелог црева. Ово је одлично јер оставља здраве ћелије нетакнутим, а утиче на малигне ћелије.

Несторовић наводи да је у великој студији из Индије из 2014 године, куркумин је био подједанко добар у сузбијању симпрома запаљења зглоба колена као висока доза ибупрофена, наш Бруфен у дози од 800 мг. У истраживању из 2017. идентификован је још један полифенол, калебин А, са веома израженом антизапаљенском активношћу.

Према његовим речима област где се данас највише испитује је примена у лечењу карцинома.

„У прегледном чланку објављеном 2017 година у престижном часопису Анали Њујоршке Академије Наука, показује се одличан ефекат куркуминана очување активности једног ензима који је критичан за одбрану организма од карцинома. Овај ензим, назван тумор супресорна фосфатаза и аналог тензина (ПТЕН), сузбија умножавање тумроских ћелија и често је недовољно активан у карциномима. У прегледном члану из 2017. група италијанских онколога потврдјује вредност кукурмина (али и сулфорафена из броколија и епигалокатехина из чаја) код карцинома дојке. Полифеноли из свих ових извора су изузетно корисни у малигних болесника. Јапански аутори указују на одличне ефекте куркумина код карцинома дебелог црева, а кинеских код карцинома бешике и плућа“, објашњава доктор…

Мед са куркумом – Доктори не знају да објасне ову моћ

Ова комбинација може да помогне у борби против бројних бактерија, а сачуваће добре бактерије у цревима.

Овако ћете спремити ову моћну мешавину:

Састојци:

1 кашика куркуме у праху

100 г меда
Припрема и конзумирање:

Помешајте састојке у стакленој тегли.

Узимајте по кашичицу ове мешавине на сваки сат уколико сте прехлађени. Сутрадан, узимајте по кашичицу на свака 2 сата. Следећег дана узмите дозу 3 пута у току дана.

Никако немојте да прогутате мешавину одмах, нека вам се полако топи у устима.

Свакодневно можете да стављате по кашичицу ове смесе у чај како бисте имали оптималне резултате!

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс