Свет

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Бајден потписао!

Амерички председник Џо Бајден потписао је законски предлог о привременом финансирању владе до 3. децембра који је Конгрес претходно усвојио, чиме је избегнуто делимично затварање федералних институција и настављено финансирање владе

„Постоји још много тога што морамо учинити, али усвајање овог закона нас подсећа да је сарадња две странке могућа и даје нам време да усвојимо дугорочно финансирање како би наша влада функционисала и радила за амерички народ”, наводи се у Бајденовом саопштењу објављеном након потписивања закона, а преноси агенција АП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Предлог закона је прво одобрен у Сенату са 65 гласова за и 35 против, а затим и у Представничком дому где је имао подршку 254 чланова, док је 175 било против.

Осим несметаног рада америчке Владе, предлог о њеном привременом финансирању предвиђа помоћ од 28,6 милијарди долара подручјима која су претрпела последице природних непогода и пожара, а укључен је и новац од 6,3 милијарде долара за избеглице из Авганистана.

Од 1980. године, америчка федерална влада „затворена“ је 21 пут због недостатка договора о буџету, а ово је било прво потенцијално затварање владе у мандату председника Џозефа Бајдена.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Танјуг