Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Дијанини људи у МУП „падају“ један за другим?

Још неколико полицијских функционера, блиских Дијани Хркаловић, могло би да се ускоро нађе на „удару“ Сектора унутрашње контроле (СУК) МУП Србије.

Са некима од њих, како „Новости“ незванично сазнају, она је одржавала контакте и виђала се чак и када је отишла из Министарства унутрашњих послова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хркаловићева, која је у петак увече након што јој је одлуком суда одређен притвор до 30 дана спроведена у Окружни затвор у Београду где ће наредне две недеље провести у посебној ћелији, у изолацији због ковид-мера, осумњичена је за трговину утицајем и, како се сумња, „сарадње“ са кланом Беливук-Миљковић.

У међувремену Безбедносно-информативна агенција први пут је јуче широј јавности објавила снимак како су истражни органи дошли до тајне просторије криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића у кући страве у Ритопеку, надомак Београда.

„До овог мучилишта у коме је била смештена и индустријска машина за млевење меса први су стигли безбедњаци захваљујући својој опреми и кроз бунар у дворишту“, наводи се у снимку упада у ову викендицу 4. фебруара ове године када су иза решетака смештени Беливук, Миљковић и још тридесетак чланова њихове криминалне екипе.

До тајне собе се дошло тако што су безбедњаци, који су у истрази радили са припадницима МУП Србије и Тужилаштва за организовани криминал (ТОК), спровели камере кроз вентилационе цеви.

Иначе, пре неколико дана потврђена је оптужница против ове групе, а ускоро се очекује и проширење истраге. Њима се на терет, само у Србији, а злочине су, према садржајима из поднетих кривичних пријава, чинили и у региону, ставља пет тешких злочина. Прикупљени су подаци за још два.

У међувремену, наставља се прикупљање доказа о повезаности Хркаловићеве са Беливуком и Миљковићем због сумње да им је помогла да избегну правду када је реч о убиству каратисте Властимира Милошевића 30. јануара 2017. у Београду. Овај злочин у јавности је познат као „убиство на шинама“.

„Постоји снимак на коме се види како је убијен Милошевић“, навео је извор „Новости“ близак истрази.

„Вештачењем смо дошли до сумње да каратисту убија Марко Миљковић, Беливуков кум. Њему се судило за тај злоцин, као и Беливуку и Мирку Којићу Који. Сва тројица су ослобођена јер је неко уклањао и манипулисао доказима, почев од ДНК узорака“.

То практично значи да је у то време, а тада је била секретар Управе криминалистичке полиције, на неки начин Хркаловићева саботирала истрагу против ове двојице, уништавала доказе, а да су јој у томе помагали још неки високи руководиоци криминалистичке полиције.

Кривичну пријаву је, засада, осим ње, „зарадио“ и Дејан Миленковић, звани Багзи, бивши начелник Службе за специјалне истражне методе (ССИМ) УКП МУП Србије. Он је током испитивања у Сектору унутрашње контроле признао дело које му се ставља на терет.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92