Србија

НАРОД СЕ ДИГАО: Блокиран центар Београда, протести против ковид пропусница у целој Србији (ВИДЕО)

Неколико стотина грађана и вечерас је блокирало раскрсницу Кнеза Милоша и Булевара Краља Александра. Протести против ковид пропусница су заказани и у другим градовима Србије.

Ковид пропуснице су од јуче почеле да примењују, а најупорнији грађани и даље пружају отпор у борби за слободу и људска права.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, чини се да је отпор за сада већи у градовима у унутрашњости, него у Београду.

У Сомбору је у суботу било и више људи него у Београду, што је с једне стране депримирајуће, али с друге добро јер је народ коначно схватио да треба да устаје у својим местима пошто противуставне мере важе свуда. Осим тога, овај леп војвођански градић има огромних проблема са насилним илегалним мигрантима који пљачкају и насрћу на Сомборце, па је и то мотивисало народ да изађе на улице.

И Нишлије протестују од среде

Нишлије, као и Београђани, од средде свако вече протестују против Ковид пропусница -Слободу вам не дамо, а од политичких партија званично су их подржале Двери Ниш.

Они се окупљају на Тргу краља Милана, а потом блокирају нишку раскрсницу код Суда. У суботу су прошли кроз Казанџијско сокаче, позивајући угоститеље да им се придруже, па отишли испред нишког МУП-а и поручили полицајцима да бране Устав.

На скупу је говорио Милош Усковић, председник Савета за предузетништво Двери и поручио окупљенима да нико на скупу није против вакцина, већ против одузимања слободе, за које се човечанство вековима борило, а сада се људима одузима Ковид диктатуром. Његову поруку – „Слободу вам не дамо“ скандирали су окупљени док су шетали нишким улицама и блокирали Вождову улицу.

Извор: Србин.инфо