Србија

НАРОД СЕ ДИГАО! Протест испред Скупштине, одјекује „ИДИТЕ НА КОСОВО“ (ВИДЕО)

Неколико десетина грађана, углавном десничара, окупило се вечерас испред Народне скупштине у Београду због данашњих дешавања на Косову и Метохији.

Како јавља репортер Нова.рс са лица места, грађани су се окупили код ограде испред улаза у Скупштину Србије и скандирају „Косово је срце Србије“, „Идите на Косово“, „Издали сте Косово“..

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Грађани са којима су репортери нашег портала разговарали кажу да су дошли због данашњих дешавања на Косову и Метохији и како би пружили подршку нашем народу.

Кажу да су позив видели преко друштвених мрежа, те да не знају ко је организатор скупа.

На скупу је и представник „Народних патрола“ Дамњан Кнежевић.

Срђан Жунић из организације Уједињени народ Србије рекао је да су дошли да подрже братију на Косову и Метохији али, како каже, полиција их изазива и хоће да их растера тиме што су позвали појачање. више је све ово због полиције јер су наводно чули да полиција хоће да их растера и саботира, те да зову појачање.
„Вечерас не желимо никакве инциденте. Данас би сви требало да будемо сложни због свега што се десило на Косову и Метохији током дана“, рекао је Жунић.

Након што се протест завршио полиција је започела легитимацију, а хапшење групе момака који нису направили никакав инцидент, већ су дошли да изразе своје незадовољство због ситуације на КиМ је спречио Срђан Жунић

Испред Народне Скупштине тренутно је блокиран саобраћај.

Подсетимо, јутрос су полицијске снаге Косова упале на север Косовске Митровице, што је уплашило Србије који су изашли на улице. Полиција је током дана испалила сузавац и шок бомбе, а повређено је десетине грађана. Срећко Софронијевић рањен је данас током упада специјалних јединица косовске полиције на север Косовске Митровице. Његово стање је тешко и он је оперисан. Раније данас косовска полиција је саопштила да су извршили неколико акција у циљу спречавања кријумачарења. На сајту те полиције освануле су фотографије чоколадица и сокова.

Извор: Нова/Србија јавља