Свет

НАСТАО ХАОС! Сељани НАПАЛИ БОЛНИЧАРЕ! Дошли да их вакцинишу, а они их држали заточене седам сати!

У Гватемали су становници једног села напали болничаре који су дошли да их вакцинишу и држали их заточене седам сати, изјавили су званичници

Око 500 људи се окупило и вандализовало медицинска возила, а 11 заточених медицинских радника ослобођено је након што је полиција преговарала са демонстрантима, који су уништили око 50 доза вакцина против ковида-19, пише ББЦ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мештани су напали и вербално и физички болничаре. Бушили су гуме на њиховим аутомобилима и уништавали фрижидере у којима стоје вакцине, саопштило је Министарство здравља, а преноси Тањуг.

– Били смо јако уплашени јер никада нисмо доживели овако нешто. Само смо радили свој посао. Покушали смо неколико пута да им објаснимо да је вакцинација добровољна и да никог не приморавамо, али нам нису дозволили – рекла је једна медицинска сестра.

Локални медији извештавају да се становници буне против вакцинације јер је једна жена из њиховог села која је примила вакцину имала нуспојаве.

Око 2,5 милиона људи или 25 одсто популације је потпуно вакцинисано у Гватемали, што је једна од најнижих стопа у Латинској Америци.

До сада је у земљи потврђено више од 566.000 случајева корона вируса и 13.750 смртних случајева.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Телеграф