Свет

НАСТАО ПОТПУНИ ХАОС у немачкој јавности због претњи Русији – Упозорење из Москве узнемирило Немце

Брза реакција Русије на агресивну изјаву немачке министарке одбране Анегрет Крамп-Каренбауер изазвала је велико негодовање јавности у Немачкој, изјавио је немачки политички аналитичар Александар Сосновски.

Шефица министарства одбране Савезне Републике Немачке, говорећи 21. октобра на радију Deutschlandfunk, још једном је покренула тему „руске претње“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је тада изјавила да је потребно војно обуздавање Москве, укључујући и употребу нуклеарног оружја.

Речи Анегрет Крамп-Каренбауер изазвале су велику буку у немачком друштву. Не само обични људи у Немачкој покушавали су да је уразуме, већ и високи званичници.

Ипак, још веће узбуђење изазвао је одговор Русије. Војном аташеу СР Немачке, позваном у Министарство одбране РФ, уручена је протестна нота.

У дипломатским круговима потез Москве се тумачи као претећа опомена Немачкој.

Немачки политиколог Александар Сосновски, познат и као др Сосновски, назвао је изјаву немачког министра одбране „реваншизмом у његовом најчистијем облику“.

Овако експерт објашњава муњевиту реакцију Москве. Први пут после дуго времена, према речима политиколога, руководство Руске Федерације дало је тако оштар и непосредан одговор.

И то је постигло свој циљ, број критичара Крамп-Каренбауера међу становницима СР Немачке нагло се повећао.

„Чињеница да је војни аташе позван у Министарство одбране значи да на највишем политичком нивоу у Руској Федерацији добро разумеју значење речи Анегрет Крамп-Каренбауер.

Веома је добро када доделите неком шамар, пре него што особа почини неко непромишљено дело“, рекао је Сосновски у етеру Јутјуб канала „Соловјев LIVE“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs