Србија

НАСТАО ПОТПУНИ ХАОС У ВОЈСЦИ! Жесток сукоб председника и министра! Ситуација је озбиљна!

НАКОН што је начелник Оружаних снага Хрватске адмирал Роберт Храњ наводно забранио министру одбране Марију Баножићу да се обрати војницима који су полагали заклетву у Пожеги, експресно је стигао захтев да буде смењен.

Прави циркус одвијао се у касарни у којој се војницима обратио председник државе Зоран Милановић, који је већ данима у сукобу са министром. Када је министар желео да поздрави ову генерацију војника, адмирал Храњ то није дозволио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Не може Баножић ништа да тражи, ја сам наредио да говори само врховни заповедник – рекао је Милановић у Пожеги и оптужио министра да се уплео у заповедни ланац и да је реч о „политичкој свињарији“.

– Мора да се зна хијерархија. Војска не може да се води као ХДЗ.

Овај сукоб, који није виђен у Хрватској до сада, прераста у велику политичку аферу којој се крај не назире. Министар одбране тврди да је реч о перформансу Зорана Милановића и да је требало да седну за сто и договоре се „као мушкарци“.

Милановић је сазвао седницу Већа за одбрану, а за министра одбране је поновио да је реч о „неважном човеку“ који није у стању да набави „клозетске шоље, а да се о потребама војске и не говори“.

Са друге стране, министар Баножић тврди да му је „начелник Храњ рекао да ће поднети оставку“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс