Свет

„НЕЋЕ ВАЖИТИ НИ ПЦР ТЕСТ!“ Од нове године у многе земље ЕУ моћи ћете САМО ВАКЦИНИСАНИ?

Милан Лаиновић из „Yуте“ рекао је да ће од 1. јануара 2022. године све тестове заменити једино и искључиво вакцинација за улазак у земље Европске уније.

Без потпуне имунизације од првог јануара у многе државе Европске уније неће моћи да се путује, сазнања су Националне асоцијације туристичких агенција Србије „Yута“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потпреседник „Yуте“ Милош Лаиновић истакао је за „Блиц“ да су то за сада само незваничне информације.

-Недавно сам био у Бечу где су ми људи из туризма рекли да ће од 1. јануара 2022. године моћи у земље ЕУ моћи да уђу само вакцинисани са ковид сертификатом. Како су ми рекли, неће више важити ПЦР тест – наглашава Лаиновић.

Како каже, све указује на то да ће ова новина заживети већ од првог дана следеће године.

– Рецимо, ПЦР тестови у Аустрији нису више бесплатни него се плаћају како би се што више подстакла вакцинација. Такође, био сам у Аустрији и Словачкој и нисам могао да ушем ни у један кафић, ресторан или тржни центар без ковид сертификата – објашњава Лаиновић за „Блиц“..

Потпреседник „Yуте“ подсетио је да за сада нема још унивезалног правила уласка у земље ЕУ.

– Ни у ЕУ нису све државе заузеле исти став, у Мађарску, Аустрију, Хрватску, Словенију може да се иде са кинеским вакцинама, руским вакцинама, у Немачку и Италију не могу, у комбинацији да, али да су све три исте вакцине, не може – појаснио је Лаиновић.

Извор: Блиц

Ознаке