Србија

НЕМАЧКА КОМПАНИЈА ОТПУСТИЛА 90 РАДНИКА СМС ПОРУКОМ: Ево шта Вучић каже на то…

Немачка компанија „Грамер“ из Алексинца, која се бави производњом пресвлака за седишта за аутомобилску индустрију, а која је 2017. године, од Александра Вучића добила четири милиона евра субвенција, отпустила је 90 жена запослених у тој компанији СМС поруком. Напредњачки лидер је данас приликом боравка у Алексинцу навео да је „то тржиште“ и да „тако то функционише у великим земљама“.

Председник Србије је том приликом одговарао на питање шта ће бити са онима који су баш у Алексинцу остали без посла и општи утисак је да је о свему говорио без грама емпатије. Било је ту већ оних стандардних обећања, која је изрекао и када су радници „Геоxа“ остали на улици, а после којих је мало тога урађено за њих.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Морате да разумете да ће бити решена ситуација за највећи број њих. Ми смо од деведесете године причали о тржишној привреди, сад се испоставило да смо сви лажови. Испало је да нас ни тржиште не занима. И да ћемо неког запошљавати негде где нема посла. Решићемо то, као што смо и у другим градовима решили – рекао је Вучић одговарајући на питања о отпуштањима у „Грамеру“.

Како је навео, људи имају права да запосле кога хоће, на колико хоће.

– А не може да се то решава тако што ће се кад год неко добије отказ, нападати држава да мора решити проблем тих који су отпуштени. То је тржиште, тако то функционише у свим великим и развијеним земљама. Ми ћемо се увек борити за наше људе – рекао је Вучић хладнокрвно, а онда и наставио:

– Наш је посао да помогнемо људима. Ми смо дали субвенције за ову фабрику, наш је интерес да имамо запослене људе. Понашамо се у складу са тржишним принципима – навео је Вучић.

Да подсетимо, у августу је путем СМС-а отпуштено 90 жена из „Грамера“, што је био само наставак отпуштања у фабрикама које су од државе добиле субвенције. Јер, ова немачка фирма је 2017. године добила од Србије четири милиона евра, а претходно је до отпуштања дошло у „Геоxу“, који је затворио погоне у Врању, а добио је такође субвенције од државе.

Извор: Директно