Србија

НИЈЕ ДОБРО! Има нови план! Курти спреман на нову насилну демонстрацију силе: „Постоји опасност…“

Председник Скупштинског одбора за косово и Метохију, Милован Дрецун, говорио је у јутарњем програму о тренутном стању на Косову и Метохији.

– Овај привремени договор ће се поштовати. Курти није имао излазну стратегију, па му ово дође као спасење. Радна група која се буде формирала након избора бавиће се слободом кретања. Мене је изненадила изјава Ескобара да је дато зелено светло Куртију за административне мере. Курти је питање таблица искористио као демонстрацију силе – каже Дрецун и додаје:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Имате некога ко покушава да наметне сопствене интересе. Кос Куртија имамо сви проблем, запад нема много утицаја на њега, прилично је самосталан, а Ескобар је демантовао то својом изјавом. Морате да спасавате самог Куртија, ушао је у нешто за шта није имао снаге. Његв циљ је да се Србија натера да се разговара искључиво о међусобном признању – навео је Дрецун, који додаје да је важно да се не изазивају нове препреке у дијалогу.

– Курти је у проблему, ако сад одустане од онога што је раније говорио, да неће поштовати споразуме, да ће наметнути реципроцитет Србији. итд. ако од свега одустане, он је доживео велики политички пораз и настојаће да прави проблеме како би изашао из те ситуације – каже Дрецун, који додаје да ће Курти до краја остати при томе да се не формира Заједница српских општина.

– Охрабрује што је Брисел заузео чврст став, мислим да ће се Курти жестоко успроставити заједници српских општина – наводи Дрецун.

– Ту постоји опасност да Курти искористи ситуацију да стави под контролу две трафостанице. Трафостаницу Валач, преко које долази преко 85 одсто струје и акумулација Газиводе. Могли би да покушају да оваквом акцијом као што је спровео на прелазима да заузму те станице. Међутим, сада је у проблему, пошто је већ имао једну неуспешну акцију, да би извео неку нову – каже Дрецун, који наводи да Курти покушава све силом да реши.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Srbijadanas.com