Србија

НИЈЕ ДОБРО! Потврђено је! НАТО ЈАЧА СНАГЕ НА ЈУЖНИМ ГРАНИЦАМА СРБИЈЕ

Северна Македонија ће се укључити у систем НАТО одбране, саопштила је министарка одбране те земље Радмила Шекеринска.

Она је након састанка минстара одбране НАТО у Бриселу на Фејсбуку написала да ће се Северна Македонија укључити у словеначки контингент у „Појачаном истуреном присуству“ Алијансе у Летонији, које предводи Канада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Заједнички учвршћујемо одбрану Алијансе. Заједно смо јачи, истакла је министарка одбране Северне Македоније на свом профилу на Фејсбуку.

Шекеринска је претходно објавила да је састанак министара одбране НАТО у Бриселу завршен важном вешћу за Северну Македонију – да је Северноатлантски савет усвојио циљеве способности Северне Македоније који показују правац у којем ће се развијати њена армија као НАТО армија.

– Циљеви способности су део планског процеса Алијансе и земаља чланица и њихов основни задатак је да учврсте колективну одбрану НАТО, написала је министарка одбране Северне Македоније Радмила Шекеринска.

Северна Македонија је крајем марта 2020. године постала 30. чланица НАТО. Армија Северне Македоније је претходних двадесетак година учествовала у мировним мисијама НАТО и УН.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс