Спорт

НОВАКОВИ НАВИЧАЈИ У НЕВЕРИЦИ! Стигла нова вест о Аустралијан опену која ће променити све у Ђоковићевој каријери

Најбољи тенисер планете још увек одмара после УС опена.

На помолу је велики преокрет у односу Аустралијан опена и пандемије у сусрет грен слему у Мелбурну. Некадашња трећа тенисерка света у дублу Кејси Делаква, финалисткиња сва четири грен слема у овој конкуренцији, тврди да мере неће бити ригорозне као што се данима најављује.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аустралијанка је убеђена да ће Новак Ђоковић и сви остали тенисери моћи нормално да играју, без обзира на то да ли ће бити вакцинисани или не, али ће свакако морати као лане, у двонедељни карантин.

– Вакцине неће бити обавезне – тврди Делаква а оно што даје екстра значај њеним речима је чињеница да је од стране Крејга Тајлија, директора турнира, задужена за контакте са ВТА туром у вези доласка у Мелбурн и мера које ће бити примењене.

Вакцинација је најбоље решење

– Могу да кажем да ће у Аустралију моћи да дођу и вакцинисани и невакцинисани тенисери, али ће имати различите услове боравка – додаје 36-годишња Делаква која је у синглу била 26. на свету. Она ради и као ТВ коментатор.

– Сви ће имати прилику да играју – додаје Делаква уз објашњење да ће и наредног јануара, баш као и овог, тенисери у Мелбурн допутовати посебним чартер авионима. – Наравно, услови боравка по доласку неће бити исти за вакцинисане и невакцинисане тенисере. Зато је моја порука свима, вакцинишите се што пре.

Наравно, све док се аустралијске власти званично не одреде према овој ситуацији, неће се знати шта ће тачно бити неопходно за играње у Мелбурну.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс