Србија

Нови детаљи! ЂОКИЋИ ОТЕТИ ЗА МАЊЕ ОД ДВА МИНУТА НАКОН ИЗЛАСКА ИЗ КУЋЕ: Један знак указује на то да је ОТМИЧАР био ту!

Чланови породице Ђокић, Горан, Гордана и Лидија из Алексинца чија су тела пронађена спаљена и сакривена у селу Моравац, отети су за мање од два минута пошто су напустили кућу Горанове мајке у овом селу код Алексинца.

Према реконструкцији кретње убијене породице Ђокић у кобној ноћим стотинак секунди било је потребно да се од породичне куће у којој су боравили, стигне до раскрснице на главном путу у Моравцу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Одатле су уместо ка Алексинцу, где живе, кренули у супротном смеру ка Тешици, што је сигуран знак да су тада већ били отети.

Након изласка из мајчине куће, Горан је на три места морао да се заустави колима, па је претпоставка да је то био тренутак када га је заскочио отмичар који је можда имао и помагача.

Отмица се највероватније десила на раскрсници са главним путем Житковац – Тешица јер са десне стране целим дужином улице која води од пруге нема кућа а са друге стране је двориште опасано оградом и зеленилом док је пред самом раскрсницом знак СТОП.

Горан је по одласку од мајке први пут морао да стане на раскрсници улица Моравске и Милентија Поповића, али није вероватно да су их ту заскочили отмичари, јер са обе стране уличице има кућа.

Морао је да застане и пред пружним прелазом, мада ни то место није најпогодније јер возила могу прећи и без потпуног заустављања, само уз успоравање, тако да поменута раскрсница са главним путем остаје као најизвесније место отмице.

Не искључује се као могући правац истраге и да га је га је, дуж целе ове путање, зауставила особа коју добро познаје, јер у супротном не би стао.

– Горан је пре две године био мета напада и разбојништва након чега је био изузетно опрезан. Добро је водио рачуна ко се налази око њега кад је на улици и сигурно не би стао неком непознатом човеку већ само неком у кога има поверење. Друга опција је да су га отмичари заскочили када је стао на раскрсници. Чак и да је био наоружан, не би имао времена да реагује а поготово јер су му у колима биле жена и ћерка, чије животе сигурно не би изложио ризику. Могуће је да је наоружани нападач притрчао до кола, запретио оружјем и ушао у возило. Ако је сео на задње седиште где је била ћерка, Горан је морао да слуша наређења – каже извор „Блица“.

Ђокићи су се у прво време сигурно надали да ће се све завршити само пљачком, али су наде почеле да бледе како су одмицали у мрак, кроз неосветљене земљане путељке, између њива и кукурузишта. Коликом су страху били изложени док су тих десетак минута ишли колима кроз мрак, може само да се нагађа.

Место које су отмичари изабрали за убиство је очигледно добро изабрано, јер је то најудаљенија тачка од Моравца. Место које мештани зову „Дудина бара“ налази се на педесетак метара од обале Јужне Мораве и за њега знају углавном риболовци.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс/Блиц.рс