Србија

НОВИ ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ ТРОСТРУКОГ УБИСТВА КОД АЛЕКСИНЦА: Породица Ђокић убијена по моделу БЕЛИВУКОВОГ КЛАНА

Монструми који су починили масакр у Алексинцу као да су изучавали организацију и начин убистава које су починили припадници клана Вељка Беливука. Сазнања из истраге указују да кобне ноћи између 26. и 27. септембра у извршење стравичног злочина нису понели мобилне телефоне јер су знали да могу да буду лоцирани. После злочина су спалили трагове да би уништили кључне доказе, што је радио и Беливуков клан. То, међутим, нису све сличности.

Тела супружника Горана (57) и Гордане (56) и њихове ћерке Лидије Ђокић (25), који су убијени пиштољем, а затим спаљени у селу Тешица, и даље су на обдукцији, којом је засад, према нашим сазнањима, утврђено да им је пресуђено с укупно четири метка калибра девет и 7,65 мм.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се сазнаје, све указује да су убице Ђокића извесно време ковале монструозни план, за који су идеје вукли највероватније из бројних детаља о ликвидацијама жртава Веље Невоље.

– Нападачи су Ђокиће пратили извесно време да би сазнали где се све крећу, те да би осмислили на којем делу пута им је најпогодније да пресретну њихов аутомобил. Из бројних података о деловању Беливуковог клана сазнали су да је најбоље да мобилне телефоне не носе са собом јер су знали да ће их базне станице лоцирати на сваком месту. Беливук је сарадницима увек напомињао да жртве убеде да не понесу телефоне. Такође, исто као и „кавчани“, и убице Ђокића су жртвама гледале у очи. Горану је кобни метак испаљен у лице – открива извор из истраге.

Према нашим информацијама, инспектори су на базним станицама које покривају рејон Алексинца, Моравца и Тешице контролисали око 600 телефонских комуникација током кобне ноћи. Само шест телефона није припадало локалним мештанима. Опсежном истрагом и они су проверени, али је установљено да те особе немају везе са злочином.

Што се тиче уклањања кључних доказа, убице Ђокића виделе су да је Беливукова група након масакрирања припадника супарничких екипа, палила одећу и све што је остало иза покојника.

– Невољини људи су, након бацања самлевених људи у реку, на обали спаљивали своју одећу и одећу покојника, као и све његове личне ствари. Убице породице Ђокић на исти начин су хтеле да онемогуће форензичарима да на њиховим телима пронађу ДНК трагове који су оставили на њима, па су, када су их усмртили хицима из пиштоља и бацили у јаму, чекали да тела потпуно изгоре, а онда су преко њих ставили даске у нади да ни остатке покојника никада неће наћи. Такође, то место у селу Моравац су посебно одабрали јер је удаљено од кућа, па пламен није могао да привуче мештане – истиче наш саговорник.

У злочин је, вероватно, био умешан неко ко је био близак Ђокићима. И све жртве Беливуковог клана биле су на неки начин повезане с њим или с неким од његових убица.

Новаковић: Банда слична Невољиној

Бивши начелник УКП Миле Новаковић потврдио је да троструко убиство у Алексинцу веома личи на брутална убиства које је починила криминална група Вељка Беливука.

– Ово су неке локалне банде сличне Беливуковој. Злочин ми личи на неки локални обрачун и верујем да ће се лако открити мотив, а онда је све лакше. Судећи према овоме што читам у медијима, то је урадио неко ко им је близак. Верујем да ће се убрзо открити починиоци јер сигурно има простора за доказивање – истакао је Новаковић.

Извор: Курир.рс/Република