Србија

НОВИ ДЕТАЉИ ЈЕЗИВОГ ЗЛОЧИНА КОД АЛЕКСИНЦА: Осуђени убица типовао Ђокиће! Ево шта се крије иза свега!

Информације о навикама власника мењачнице, богатству, кретању, посетама мајци у Моравцу, али и терену погодном за злочин потекле из затвора у Нишу.

Инспектори који истражују убиство трочлане породице Ђокић имају још један траг. Саслушавањем осуђеника и бивших затвореника дошли су до податка да је ова породица вероватно типована из затвора. Осумњичен је један убица родом из околине Алексинца, а казну служи у Нишу. Осуђен је због ранијег убиства баш у Моравцу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Одлично познајући ситуацију у подземљу, истражитељи су пошли од доказане навике осуђеника да са цимерима деле приче о својим неделима.

– Неки од њих, када изађу на слободу, после одслужене казне остану у контакту са цимерима или искористе податке и њихове компањоне „да би остали у послу“. Познато је, рецимо, да је Бојан Хрватин, сведок који је проговорио о злочинима Вељка Беливука и екипе, чим је изашао на слободу после одлежане казне за убиство, потражио контакт овог клана и затражио „да се укључи“ – објашњава извор близак истрази троструког убиства у Моравцу.

Полиција је сад ушла у траг оваквом цурењу података. Из ћелије осуђеног за убиство једног Моравчанина у марту 2011. потекла је информација о богатству Горана Ђокића, његовим мењачким пословима у Алексинцу, честим посетама мајци у Моравцу, као и о топографији терена око тог села и забаченим путевима.

– Ако је неко хтео да се отараси Горана због зеленашке позајмице коју је узео од њега, могао је овим затворским каналом да дође до егзекутора који је сад на слободи, већ добро обавештеног о мети, њеним навикама, кретању и погодном терену за ликвидацију. Потом само следи проширење екипе. Сумња се, наиме, да су у злочину учествовала и двојица плаћеника из Београда, такође са затворским искуством – наводи овај извор и додаје да је све ове информације могао да искористи и неко ко је евентуално планирао класичну пљачку Ђокића.

– У полицији преовладава верзија да је овде, ипак, реч о зеленашком дугу, као мотиву – каже саговорник.

Истражитељи сад утврђују коме је и шта рекао мештанин села у близини Моравца, осуђен на 18 и по година робије због убиства, средином марта 2011. Убица је претходно у свом селу украо пиштољ комшији. Наоружан је ноћу упао у кућу несрећног Моравчанина, а мета му је била продавница у приземљу коју је хтео да опљачка. Тај простор је власник куће изнајмио пријатељу за радњу. Власник куће је чуо буку, сишао у локал и нашао се очи у очи с провалником. Овај је пуцао у њега, тешко га ранио и побегао украденим колима. Рањени човек преминуо је у болници од рана.

Убица се, добро познајући терен, три дана скривао у околини. Ухваћен је у једној викендици код Моравца.

– Не знам да ли он и његови пајташи на слободи имају везе и с убиством Ђокића, али смо у страху. Разумите нас, нема много села у Србији у којима је за десетак година убијено четворо људи – кратко је јуче прокоментарисао један од мештана Моравца.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс