Здравље

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Први пут се појавио овај симптом короне! Ево шта треба да знате!

Старији човек који је оболео од коронавируса је добио дијагнозу синдрома нервозних црева, а како се наводи, овај синдром се по први пут појавио као симптом короне.

Доктори у Јапану су лечили пацијента (77) од коронавируса и он је одмах по дијагностиковању болести кренуо да се жали на анксиозност и инсомнију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је даље лекарима указало на синдром нервозних црева јер је пацијент напоменуо како мора да се креће јер ако то не ради има проблем са пречестом пробавом.

„Пре коронавируса никада није имао проблем са синдромом нервозних црева нити са цревима уопште“, рекли су лекари.

Велике гужве и претходних дана стварале су се испред наших ковид амбуланти јер је све више оних који се јављају са симптомима стомачног вируса, за које се потом испоставило да су ковид позитивни.

Доктор Александар Стојановић, директор дома здравља Др Милутин Ивковић у емисији Јутро на Првој телевизији објаснио је како се пацијенти са боловима у стомаку испоставе као ковид позитивни пацијенти.

„Вирус је поново мутирао. Људи који су током јула, августа и септембра долазили са летовања, углавном из Црне Горе, имали су проблема са стомачним тегобама“, рекао је он и додао да се у последњих 10 дана много њих јави свом лекару у дому здравља са проблемима са стомаком и дехидратацијом, да би се потом испоставило да су позитивни, те се они из зелене зоне премештају у црвену.

„Вирус сада делује и на стомачне проблеме. Мој апел је већ два дана да сви пацијенти који осете било какве тегобе не чекају по два, три дана да их то прође код куће, већ да дођу у дом здравља који је прва линија фронта ковида“, рекао је он, рекавши да је 90 одсто тих људи који долазе позитивни заправо невакцинисани грађани.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92