Србија

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Шта ће бити са свадбама, рођенданима и осталим прославама? Ево да ли су за весеља потребне ковид пропуснице!

Фото: Јутјуб

Премијерка Србије Ана Брнабић је изјавила данас да ће мера увођења ковид пропусница важити и за свадбе и друга весеља организована у затвореном након 22 часа

„Ова мера укључује и свадбе. Ако неко жели да има свадбу на отвореном, може и не треба ковид пропусница. Ако неко жели да има свадбу у затвореном и да је заврши пре 22 часа, за то такође не треба ковид пропусница. Међутим, ако неко жели да има свадбу или рођендан у затвореном простору, након 22 часа, у угоститељском објекту, мора да има ковид пропусницу“, изјавила је Брнабић на конференцији за новинаре након седнице Кризног штаба.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додаје и да не морају сви који долазе на свадбу да буду вакцинисани, већ могу да се тестирају како би сви били безбедни.

На питање о томе шта предлаже медицински део Кризног штаба у вези са затварањем, Брнабић је рекла да у медицинском делу штаба за то не постоји консензус јер је то, како каже, тешко питање.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг