Србија

Огласила се министарка Обрадовић: „Размишљамо да продужимо ковид пропуснице“ ЕВО ШТА НАС ЧЕКА!

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић говорила је за ТВ Прва о примени ковид пропусница.

Обрадовић, која је и председница Координационе комисије за инспекцијски надзор, рекла је да 2.400 инспектора контролише ситуацију у угоститељским објектима после 22 часа, напомиње у свим градовима и општинама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ситуација изузетна добра. Највећи бр. угоститеља је одлучио да смањи радно време на 22 сата. Морамо да пратимо из дана у дан, приметили смо да највећи број млади људи излази у то време, најмање њих је вакцинисано, и они су у то време окупљају. Зато смо одлучили да кренемо са тиме“, казала је Обрадовић.

Она је истакла да је држава урадила пуно да сузбије коронавирус и да треба гледати позитивно то, а не само критиковати.

„Је ли ико срећан са ковидом у свету и морамо да видимо шта можемо да урадимо. Размишљамо о томе да повећамо време важења ковид пропусница“, навела је министарка.

Како је рекла, три главне карике по том питању су инспектори, угоститељи и гости, који, наглашава, морају удружено да поступају, како бисмо што пре победили епидемију. Министарка је истакла да тестирање испред ноћних клубова и угоститељских објеката није дозвољено и да неће бити уважено нити забележено у ковид пропусници.

Она се, такође, осврнула на грађане који су се окупули испред домова др Предрага Кона и Бранислава Тиодоровића, и том приликом су тражили њихове оставке и у неким тренуцима и вређали, узвикујући „усташа“ и „Менгеле“.

Обрадовић је истакла да је такво понашање недопустиво.

Др Радмило Јанковић наводи да нема назнаке да ће епидемиолошка ситуација да се смири.

„Недопустиво да имамо нормални живот и занемаримо да 60 људи дневно умре од ковида… Закаснили смо… Када вирус оволико циркулише, очекивано је да имамо оволики број заражених“, навео је он и истакао да не зна државу која се недељама у оволикој мери борила са повећаним бројем заражених.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/ПРВА