Србија

ОГЛАСИЛА СЕ ПРЕМИЈЕРКА! Брнабић о ковид пропусницама: „Кренули смо тежим, али бољим путем“

Београд — Премијерка Ана Брнабић је гостујући на ТВ Прва рекла да мора много више да се прича о томе да су вакцине безбедне у сваком смислу.

Премијерка је нагласила да је Србија на време набавила довољне количине вакцина и да је то све што је држава могла да уради, а да је сада одговорност на појединцима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Можемо и морам да причамо о томе. Као што смо видели последњих дана, причамо о томе да је безбедновакцинисати труднице, безбедно је да се вакцинишете ако планирате потомство“, рекла је Брнабић.

„Чак и ако су млади, а нису вакцинисани и ако не верују да ће заврштити на респиратору, нека ураде то због других људи у окружењу“, казала је Брнабић.

„Не знам шта је горе што смо изгубили тако млад живот или то што смо тако лако могли да га сачувамо“, рекла је она.

Подсетила је да су на снази мере ношења маски у затвореном простору и на отвореном тамо где је немогуће остварити дистанцу и да би епидемиолошка ситуација била повољнија да се оне поштују.

На питање да ли се кажњавају и тржни ценгри у којима се не носе маске, рекла је да ни они нису заштићени.

„Да, зато што и они морају да имају ковид-редаре“, рекла је.

„Мислим да смо стварно добро то измерили и одлучили да у овом тренутку не уводимо ковид пропуснице. Током читаве ове борбе против пандемије, ми смо видели политичке манипулације и злоупотребе сваке врсте“, рекла је.

„Кад имате мере, што имате мере, када немате мере, што их немате… Ми анализирамо ситуацију и ми се трудимо да заштитимо наше грађане.“

„Све земље имају проблем у томе што не можете због заштите података о личности, и зато што је могућност злоупотребе велика. Оне су најважније како би се вакцинисали млади, у тренутку када се појави прва вест када се појави прва вест да је неко успео да фалификује ковид пропуснице, сви млади би то покушали и то би постало популарно. То би било потпуно супротно“, објаснила је.

„Кренули смо тежим, али бољим путем“, рекла је.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92