Србија

ОГЛАСИО СЕ МИНИСТАР! Грађанима Србије још 50 евра! Мали објаснио ко треба да се пријави

Министар финансија Синиша Мали подсетио је грађане на предстојећу новчану помоћ.

“У циљу континуиране подршке становништву услед пандемије вируса ковида 19, Влада Републике Србије омогућава свим пунолетним држављанима Републике Србије, који имају пребивалиште на територији Републике Србије и важећу личну карту, да до краја године добију новчану помоћ у износу од 30 плус 20 евра”, написао је он у објави на Инстаграму.

Лицима која су стекла право на исплату помоћи у мају биће исплаћено најпре 30 евра у новембру, као други део помоћи из маја ове године, а потом и додатних 20 евра у децембру, по средњем курсу Народне банке Србије.

“Корисници пензија, примаоци новчане социјалне помоћи и лица у Заводу за извршење кривичних санкција добиће новчану помоћ без подношења пријаве. Такође, сви грађани који су се у мају месецу пријавили за новчану помоћ у износу од два пута по 30 евра, не треба поново да подносе пријаву јер ће им и допунска помоћ бити аутоматски уплаћена”, напоменуо је.

Како је додао, остали пунолетни држављани Републике Србије, са пребивалиштем на територији Републике Србије и важећом личном картом, који се претходно нису пријавили, а желе да добију допунску новчану помоћ у износу од 20 евра у динарској противвредности, као и они који су у међувремену стекли право на помоћ (било да су постали пунолетни или добили држављанство, пребивалиште и личну карту), могу да се пријаве на порталу Управе за трезор, на адреси idp.trezor.gov.rs у периоду од 15. до 30. новембра 2021. године.

“Након уношења основних личних података (ЈМБГ, број личне карте и име банке), биће им заведена пријава чији ће статус моћи да провере на наведеном порталу. Након обраде пријаве, пријављени држављани ће износ допунске новчане помоћи моћи да подигну са свог или наменског рачуна”, поручио је министар.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92