Србија

ОГЛАСИО СЕ МИНИСТАР! „Разговарао сам са Вучићем, пријављујте се“

Многи желе да им држава помогне да се скрасе на селу.

На конкурс за сеоске куће јавља се све више грађана, па ће првобитни новац који је преостао за расподелу можда бити додељен и пре истека рока.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Пуно је захтева, дневно стиже по 20, 30. Када су услови у питању, заинтересовани не могу да буду старији од 45 година, не могу да имају имовину и, наравно, потребна је жеља да живе на селу. Са друге стране, куће морају да буду условне, да имају воду, струју, рашчишћене правне основе…“, појаснио је министар за бригу о селу Милан Кркобабић.

Одговарајући на питање колико је још новца остало за спровођење пројекта, Кркобабић је казао да је пре неколико дана разговарао са председником Србије Александром Вучићем, те да је у плану да се програм настави.

„Ми ћемо у ребалансу буџета издвојити додатна средства, пријављујте се слободно, људи из локалних самоуправа су спремни да изађу у сусрет. Порука младим људима је да онолико колико они буду упорни да траже куће – толико ће држава бити упорна да издваја средства“, тврди министар.

Како је додао гостујући на Телевизији Прва, Италија има сличан програм.

„Ми стичемо много података кроз овај пројекат. Доста је припадника, рецимо, мађарске нације који су конкурисали. Такође, много је породица са троје, четворо, петоро деце“, навео је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/ПРВА