Србија

ОГЛАСИО СЕ ОРБАН! Сви добро знамо да је Србија капија Балкана и кључна земља! Ове речи су шокирале Запад!

Мађарски премијер Виктор Орбан истакао је, на церемонији обележавања почетка реконструкције пруге Хоргош – Суботица, да је Србија кључна земља и капија Европе и да треба да се нађе у ЕУ

“Хвала председнику вучићу што ме је позвао данас да будем овде са вама. Налазимо се у необичној ситуацији. Желимо да обновимо железничку линију стару 150 година, али у ствари постављамо један камен темељац јер је ово симбол. Симбол сарадње и заједничког напретка Мађарске и Србије, које граде заедничку будућност”, рекао је Орбан на церемонији обележавања почетка важних радова.

Истакао је да смо заједно јачи и да морамо још више да учврстимо наше односе.

“Историјске олује су пресеклу ову железничку линију и тиме су грађани оба града много изгубили јер је постало немогуће саобраћање овом железничком линијом. Драги грађани Хоргоша, ја се сећам, пре 6 година, више хиљада миграната је ходало баш тим железничким шинама према Мађарској и Европи, тако да је морала та линија да буде затворена. То је једна прича својствена централној Европи јер у једној сили негде далеко од нас смисле нешто и онда то покушавају да нам наметну и онда ми плаћамо цену за све то”, казао је Орбан и додао: “Могу да вам кажем да су стране силе овде доносиле само немир и рат.”

Истакао је да је дошло време да сопствену судбину узму у сопствене руке.

Рекао је да би границе ЕУ требало да буду доле ниже на југу, а грађани Србије би требало без пасоша да пролазе у Мађарску и Европу.

“Сви добро знамо да је Србија капија Балкана и кључна земља за безбедност Европе.”

Истина је да је Србија већ годинама спремна за улазак у ЕУ, сматра Орбан.

“Полако се поставља питање да ли је жељна да приступи ЕУ, и да ли ће ускоро имати коме и чему да се придружи. Желим да потврдим јасно и гласно да је Мађарска за чланство Србије у ЕУ.”

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс