Србија

Открио све! ЕКСПЕРИМЕНТИСАО САМ СА ИВЕРМЕКТИНОМ! Доктор Шеклер открио какви су резултати овог лека у борби са короном!

Микробиолог и вирусолог доктор Миланко Шеклер о групама у којима се пропагира опасно узимање лека на своју руку, или бесмислена „заштита“ од заразе гурањем масне креме у ноздрве

Србија у неверици прати причу о узимању лека „ивермектин“ на своју руку, на основу непроверених и нетачних савета у Вибер групама које су се појавиле. Људи који су погрешно схватили да је „ивермектин“ превенција пријављују забрињавајуће нуспојаве, не узимајући у обзир чињеницу да „ивермектин“ не треба пити јер је у питању лек за животиње и не постоји никакав доказ да би га требало превентивно узимати код корона вируса, напротив.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Микробиолог и вирусолог др Миланко Шеклер причао је на К1 о својим искуствима са овим леком на Ветеринарском институту у Краљеву. Он се осврнуо и на друге забрињавајуће лажне информације из Вибер група које броје и по више од 10.000 чланова, везане за популарну маст која се иначе користи за бебе.

– Ја сам зимус експериментисао са ‘ивермектином’ на групи животиња, заражене су биле сојем короне који напада животиње и не прелази на људе. Нисам добио антивирусно дејство, имао сам исту количину вируса и код животиња које су га добијале, и код оних које нису – рекао је он.

Говорећи о популарној масти за мазање беба и суве коже, чија је продаја скочила откад се појавила лажна информација о „превентиви“ стављањем у нос, др Шеклер је одговорио у свом стилу.

– То што је маст завршила у носу, па могла је да буде и свињска, то је примитиван начин размишљања, једини ефекат ако омастите нос је да неће моћи да вам улазе лагане летеће ствари – рекао је он.

Др Шеклер је подвукао и да антиваксери који шире овакве опасне приче постоје широм света и да праве велике проблеме.

– Код нас се све лоше много лако прими, све бивше социјалистичке европске државе имају проблем са пропагирањем антиваксерских ставова. Да имамо милијарду становника као Индија, која је вакцинисала 80 одсто својих грађана, не бисмо се вакцинисали до краја света, код Срба је стална подела, до краја бисмо се свађали је л’ треба или не да примимо вакцину – иронично је прокоментарисао доктор.

 

 

 

 

 

 

Извор: Мондо